Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave donderdag 11 oktober

* MAN ZWAAR GEWOND NA AANRIJDING
ROTTERDAM - Een 75-jarige Rotterdammer is woensdagochtend zwaar gewond geraakt na een aanrijding op de Paul Krugerstraat. De aanrijding ontstond rond kwart over elf toen een vrachtwagen vanaf de Maashaven OZ de Paul Krugerstraat in wilde rijden. Tijdens het afslaan zag de 60-jarige vrachtwagenchauffeur vermoedelijk de 75-jarige man op zijn snorfiets over het hoofd. Het slachtoffer werd met hoofdletsel overgebracht naar het ziekenhuis.
De Technische Ongevallendienst van de Verkeerspolitie stelt een nader onderzoek in.


* POLITIE ARRESTEERT VERDACHTE NA SCHIETPARTIJ

ROTTERDAM - Een 28-jarige Rotterdammer is woensdagmiddag gearresteerd na een Schietpartij aan de Heemraadssingel. Vermoedelijk heeft een aantal mensen, rond vijf uur, onenigheid gekregen in een woning, waarop dit is geëscaleerd in een schietpartij. De achtergrond van de twist ligt mogelijk in de verdovende middelen sfeer.
De 28-jarige werd in z'n been geraakt en is na behandeling in het Erasmus MC aangehouden en ingesloten. De recherche van het district West stelt een nader onderzoek in.


* 14-JARIGE TIENER VERMIST

ZUTPHEN - De politie stelt op verzoek van de familie een onderzoek in naar de sinds vrijdag 5 oktober vermiste Brenda Arnoldus. Het meisje is vermoedelijk naar een in Rotterdam wonende jongeman gegaan met wie zij sinds enige tijd MSN-contact onderhield. De vermissing van het meisje werd zondag aan de politie gemeld. De 14-jarige tiener zou vrijdag met een vriend in Arnhem gaan shoppen en zou 's avonds op tijd thuis zijn. Het vermoeden is dat zij na Arnhem per trein naar het westen van het land is gereisd. Brenda staat inmiddels landelijk gesignaleerd en haar foto is te bekijken op de site vermiste personen van de politie (www.vermistepersonen.nl). De politie Rotterdam is specifiek benaderd over haar vermissing.
Zij heeft het volgende signalement: lengte 1.70 m en slank postuur. Ze heeft blond golvend lang haar en bruine ogen. Over haar kleding is het volgende bekend: zwarte broek of rok, een bruine jas met capuchon met bond en zwarte lage instappers. De politie neemt aan dat zij inmiddels anders gekleed is. Gezien de jeugdige leeftijd van het meisje maakt de politie zich zorgen dat zij met de verkeerde personen in contact komt. Mocht u informatie over de verblijfplaats van het meisje hebben, bel graag met de politie in Zutphen via 0900 - 8844.


* GETUIGENOPROEP
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - De politie is op zoek naar getuigen van een zedenmisdrijf dat woensdagochtend 3 oktober in de metro richting Capelle plaatsvond. Een jonge vrouw werd rond half tien onzedelijk betast door een medepassagier. De onbekende ging dicht naast haar zitten tussen de metrostations Kralingse Zoom en Capelsebrug. In de middelste wagon van het metrostel betastte hij haar vervolgens onzedelijk. Zij stapte bij Capelsebrug uit om in de voorste coupe van de metro te gaan zitten. De man bleef zitten en stapte bij Capelle centrum uit. Signalementen: het slachtoffer is een blanke vrouw van begin twintig met lang donkerblond/bruin stijl haar. Ze droeg tijdens de aanranding een roze manteljas, een blauwe spijkerbroek met witte riem en zwarte laarzen. De dader is een negroïde man van 35-45 jaar oud. Hij heeft een fors postuur, een rond gezicht en kort kroeshaar. De man is ongeveer 1.70 m lang. Verder droeg hij een zwarte leren jas, een donkere spijkerbroek en zwarte schoenen. Hij was in het bezit van een zwart hengeletui zonder hengsels. Op het moment van de aanranding zaten er een blanke jongen van ongeveer 13 jaar en een gezin, vermoedelijk van Marokkaans of Turkse afkomst, met baby en kinderwagen in de coupe. De politie wil graag met hen of andere getuigen in contact komen. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie Rotterdam-Rijnmond, afdeling Jeugd- en Zedenzaken van district Oost via telefoonnummer 010-2745504. Dit kan ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.