Politie Gelderland-Midden

Verdachte van overval echtpaar Lunteren aangehouden
Publicatiedatum: 11-10-2007 10:44:07

Ede - De politie heeft woensdagochtend een 26-jarige Edenaar aangehouden. De man wordt als verdachte gezien van de overval op de bewoners van een woning in Lunteren.

Na onderzoek van de politie en naar aanleiding van tips na de uitzending van Opsporing Verzocht kon de politie de verdachte vanochtend om 06:30 uur aanhouden. De Edenaar is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Overval
Bij de overval op 9 juni 2007 werd een echtpaar van 54 en 56 jaar door drie gemaskerde mannen belaagd waarbij geld en wat persoonlijke eigendommen gedwongen werden af te staan. Om hun woorden kracht bij te zetten dreigden de mannen daarbij ook met vermoedelijk een vuurwapen. Naast de dreiging met het wapen werd het echtpaar ook gekneveld en mishandeld. Toch wist één van de twee zich te bevrijden en na een worsteling met de belagers de woning uit te komen en de politie te alarmeren. De daders sloegen op de vlucht, mogelijk via de Goorsteeg naar de Hessenweg. Vermoedelijk zijn ze daar in een auto gestapt.

Opsporing Verzocht
De uitzending van Opsporing Verzocht over de overval leverde de politie tot nu toe bijna honderd tips op. Veel kijkers reageerden op de vraag van de politie over een mogelijk gebruikte auto en het woord `moussa', dat de overvallers een aantal keren gebruikten. De recherche heeft de tips gebruikt om nader onderzoek te doen.

Tips over de overval in Lunteren zijn overigens nog steeds welkom. Bellen met de politie kan op 0900 - 8844 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800 - 7000.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---