Persberichten Lekstroom, 10.40 uur

Utrecht, 11-10-2007

Wildplasser en vrouw aangehouden

VIANEN - Op woensdagavond 10 oktober gedroegen een wildplasser en zijn echtgenoot zich dermate vervelend en gewelddadig dat beiden werden aangehouden. Een agente raakte lichtgewond.

Rond 20.45 uur zag een politieruiter dat een man op de Lijnbaan stond te wildplassen. De agent sprak hem aan en zei hem een bekeuring te geven. De verdachte, die duidelijk zwaar onder de invloed van alcohol was, had daar kennelijk geen zin in en probeerde weg te lopen. Daarop werd de man, 40 jaar oud en afkomstig uit Vianen, aangehouden.

De 44-jarige vrouw van de verdachte, ook met een behoorlijke slok op, wilde zich met de zaak gaan bemoeien. Zij werd echter tegengehouden door een agente. Zij sloeg de agente in het gezicht. Daarop werd de vrouw aangehouden en om haar onder controle te krijgen naar de grond gebracht. Zij bleef zich hevig verzetten en trok enkele plukken haar uit het hoofd van de agente. Met meerdere politiemensen werd de vrouw uiteindelijk onder controle gebracht, geboeid en afgevoerd naar het politiebureau.

De agente liep letsel aan haar hoofd en nek op en deed aangifte van mishandeling. Beide verdachten zijn voor de nacht in het politiebureau ingesloten. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Relationeel geweld

VIANEN - Bij een relationele twist raakte in de nacht van woensdag 10 op donderdag 11 oktober een man gewond. Hij werd in het ziekenhuis opgenomen.

Rond 02.20 uur kreeg de politie de melding van een echtelijke twist in een woning in Vianen. Ter plaatse troffen agenten een 34-jarige man uit Vianen voor de betreffende woning aan. De man was bebloed en had ernstige verwondingen in zijn nek. Hij had ruzie met zijn 31-jarige Vianeese vriendin gehad, waarbij zij hem had verwond.

De 34-jarige man werd per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis gebracht en is daar opgenomen. Zijn 31-jarige vriendin is aangehouden, naar het politiebureau overgebracht en ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in naar wat zich in de woning heeft afgespeeld.

Paardenmarkt

VIANEN - Aan het einde van woensdagavond 10 oktober en het begin van de daaropvolgende nacht werden meerdere verdachten rond het centrum aangehouden.

Even na middernacht gingen op de Voorstraat drie verdachten kennelijk zwaar onder de invloed van drank op de vuist. Het drietal, 21,22 en 23 jaar, allen uit Vianen, werd aangehouden. Zij kregen alle drie een bekeuring voor openbare dronkenschap en werden daarna heengezonden.

Rond 00.15 uur werd er door enkele andere lieden op de Voorstraat gevochten. Twee verdachten, mannen van 20 en 21 jaar , beiden uit Vianen, werden aangehouden. Twee jongelui bemoeiden zich daarmee, waarop ook dit tweetal, een 17-jarig meisje uit Vianen en een 26-jarige man uit Nieuwegein, werd aangehouden. Een 46-jarige vrouw uit Vianen kon zich weer niet vinden in de aanhouding van het 17-jarige meisje. Zij probeerde die aanhouding te voorkomen en werd vervolgens zelf aangehouden.

Rond 02.10 uur sprak een agent een man op de Lijnbaan aan op zijn zeer luidruchtige gedrag. De man, 27 jaar oud en afkomstig uit IJsselstein, trok zich daar niets van aan, waarop hij een bekeuring kreeg voor hinderlijk gedrag. Hij weigerde zijn personalia op te geven en werd daarop aangehouden. Daarbij vond hij het nodig de agenten te beledigen. Tegen hem is proces-verbaal voor hinderlijk gedrag en belediging opgemaakt.

Fiets- en rood licht

IJSSELSTEIN - Bij een verkeerscontrole op de Poortdijk werden op woensdagavond 10 oktober tussen 19.00 uur en 20.30 uur dertien bekeuringen uitgeschreven: tien voor het niet voeren van fietsverlichting en drie voor het negeren van het rode verkeerslicht.

Mishandeling

NIEUWEGEIN - Een 63-jarige man uit Nieuwegein werd op woensdag 10 oktober door twee mannen mishandeld.

Rond 18.10 uur kreeg de politie de melding dat twee mannen in een woning aan de Kuifmees waren geweest en daar de bewoner hadden mishandeld. Agenten gingen ter plaatse en spraken in de woning met de 63-jarige bewoner. Hij had letsel aan zijn hoofd en nek. Hij verklaarde een zakelijk conflict te hebben met een 51-jarige man uit IJsselstein. Die man was samen met een tweede man naar de woning van de 63-jarige Nieuwegeiner gekomen. Een woordenwisseling mondde uit in een mishandeling. Daarna ging het tweetal ervandoor. Het slachtoffer werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Middels onderzoek kon de politie de identiteit en verblijfplaats van de verdachten, mannen van 22 jaar uit Nieuwegein en 51 jaar uit IJsselstein, achterhalen. Het tweetal is in de loop van de avond aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten.

Snelheidscontrole

NIEUWEGEIN - De politie heeft op woensdagmiddag 10 oktober van 13.20 uur tot 15.00 uur op de Wierselaan op snelheid gecontroleerd. Van de 276 gecontroleerde voertuigen, reden dertig bestuurders sneller dan de toegestane 30 km/u. De bestuurder met de meeste haast reed 67 km/u.