Warchild


War Child wint in 2007 opnieuw de Transparant Prijs Na een eervolle nominatie in 2005 en de ontvangst van de trofee voor het winnende jaarverslag in 2006, kwam War Child vandaag opnieuw uit de bus als winnaar van De Transparant Prijs 2007 in de categorie `groot' én als overall winnaar van alle categorieën. De prijs is bestemd voor het goede doel met de meest heldere verslaglegging.

War Child Directeur Willemijn Verloop overhandigde als winnaar van vorig jaar de prijs aan de recentelijk toegetreden Algemeen Directeur Mark Vogt. Hij reageert: "Transparantie is geen verdienste, maar een vereiste in deze sector. Het publiek hoort volledig inzicht te krijgen in de manier waarop giften worden besteed. War Child is als relatief kleine organisatie enorm trots op de erkenning die we krijgen met deze prijs."

Juryvoorzitter Morris Tabaksblat zegt in een toelichting van het juryrapport: "War Child is evenals vorig jaar winnaar van de categorie groot, hetgeen een prestatie van formaat is, omdat de concurrentie in deze categorie aanzienlijk is. Het verslag is nog verder verbeterd. Het internetverslag is innovatief. Voor de risico assessment neemt de jury haar petje af."

Vernieuwende online editie
Nieuw in 2007 is de lancering van een - volledig gesponsorde - speciale online webeditie. Deze is gericht op de lezer die informatie zoekt. Dankzij een speciale, zogenaamde facetnavigatie, vindt de bezoeker de informatie binnen een paar clicks. War Child is het eerste goede doel dat haar verslaglegging op deze manier presenteert. Reden om hiervoor te kiezen is dat jaarverslagen vooral geraadpleegd worden om specifieke informatie over een organisatie op te zoeken en dat de dikke boekwerken zich daarvoor vaak slecht lenen.

Bekijk hier het online jaarverslag