Gemeente Hengelo

Oplossingen arbeidsmarkt voor gehandicapten

Woensdagmiddag 10 oktober was er een bijeenkomst voor instanties die te maken hebben met problemen bij arbeidsplaatsen voor gehandicapten.

Deze middag werden eerst de voorzitter van de gehandicaptenraad en wethouder Bert Otten kort geïnterviewd over hun plek in de keten. Tijdens het voorstellen noemden alle betrokkken instellingen hun rol en twee problemen waar zij tegen aanliepen. Zo vindt een instantie dat er te weinig voorzieningen zijn voor gehandicapten op een werkplek en wethouder Otten vraagt zich af hoe ze zich in moeten zetten binnen de bepaalde regels om het maximale rendement te behalen. Hij wilde tijdens deze middag een oplossing bedenken.

De middag was verdeeld in twee rondes. Tijdens ronde één hebben groepen van vier personen twee dilemmas bedacht. In totaal waren er acht dilemmas en deze zijn gezamenlijk besproken. Uit deze acht dilemmas zijn twee hoofdproblemen gekozen. In ronde twee hebben de groepen oplossingen bedacht voor de twee hoofdproblemen. Ten slotte hebben ze besproken wie er uiteindelijk verantwoordelijk is voor deze oplossingen en hoe het verder moet gaan. De middag is afgesloten met een borrel en een hapje.

De betrokken instanties bespreken de problemen in de burgerzaal in het Stadhuis