Persberichten Rijn & Venen, 10.45 uur

Utrecht, 11-10-2007

Fietsverlichting

WOERDEN De politie heeft op woensdagavond 10 oktober bij een fietsverlichtingscontrole op de Esdoornlaan, Stationsweg en Boerendijk tien fietsers bekeurd.

Diefstal mislukt

MAARSSEN Bij de diefstal van een bos sleutels werd op woensdag 10 oktober een verdachte aangehouden.

Rond 16.55 uur zag een getuige op de Straatweg dat een scooter met twee opzittenden aan kwam rijden en bij een bedrijf stopte. De passagier stapte af, liep naar de toegangsdeur van het bedrijf, griste daar een bos sleutels uit en rende naar de scooter. De getuige ging achter hen aan. Daarbij kwam de jongen ten val. Hij liet de bos sleutels vallen, die de getuige pakte. De verdachte wist te voet te ontkomen. De getuige slaagde er wel in te voorkomen dat de bestuurder ervandoor ging. Deze verdachte, een 16-jarige Utrechter, werd even later aan de politie overgedragen.

De verdachte werd naar het politiebureau overgebracht en ingesloten. Het onderzoek naar hem en de tweede (ontkomen) verdachte wordt voortgezet.

Drie keer in de fout

WOERDEN Op woensdag 10 oktober ging een bromfietser drie keer in de fout.

Rond 16.50 uur zag een motoragent een bromfietser over de Parklaan rijden. De bestuurder viel op omdat hij geen helm op had en de bromfiets was voorzien van een oud verzekeringsplaatje. De agent zette de bromfietser, een 22-jarige man uit Woerden, aan de kant. Bij navraag bij de meldkamer bleek dat het rijbewijs van de man was ingevorderd. Hij werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

De verdachte is in het politiebureau verhoord. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor rijden zonder helm, zonder verzekering en met een ingevorderd rijbewijs.

Parkeertwist

WOERDEN Op woensdag 10 oktober kregen twee mannen ruzie over een invalidenparkeerplaats. Eén van hen raakte lichtgewond.

Rond 16.05 uur wilde een 80-jarige Woerdenaar zijn auto parkeren op zijn invalideparkeerplaats aan de Eendrachtlaan. Hij zag dat daar een auto op geparkeerd stond. Net op het moment dat de bejaarde man uitstapte, kwam de eigenaar van de auto, een 41-jarige man uit Harmelen, aanlopen. Er ontstond een hoogoplopende woordenwisseling, waarna de 41-jarige man instapte en wegreed. De 80-jarige man riep hem na dat hij tegen de richting inreed. Dat werd de Harmelaar kennelijk te veel, hij stapte uit en gaf de bejaarde man een zet, waardoor hij viel. Daarna reed de Harmelaar weg.

De politie kwam ter plaatse en sprak met de bejaarde man. Hij had een klein wondje aan zijn hoofd opgelopen. Hij werd ter plaatse door het personeel van een ambulance behandeld. Hij wilde geen aangifte doen omdat hij van zichzelf vond dat hij verbaal te agressief was geweest. De agenten zijn toch nog langs de woning van de 41-jarige Harmelaar gegaan. De man gaf toe fout te zijn geweest en spijt te hebben van zijn gedrag. Beide betrokkenen zouden nog contact met elkaar opnemen.

Verkeersagressie

MIJDRECHT Een bromfietser ging op woensdag 10 oktober een automobilist te lijf.

Rond 13.30 uur parkeerde een automobilist uit Mijdrecht op de Waterhoen. Plotseling kwam er een bromfietser naar hem toe rijden. De bromfietser schreeuwde waarom de man hem op de brug had afgesneden. De automobilist was zich echter van geen kwaad bewust. Vervolgens werd hij door de bromfietser beet gepakt en tegen zijn auto geduwd. Daarna ging de bromfietser ervandoor.

De Mijdrechter liep letsel aan zijn hoofd op en zijn auto raakte licht beschadigd. Hij deed aangifte van mishandeling en vernieling. De politie stelt een onderzoek naar de verdachte in.

Motorrijder gewond

WILNIS Op woensdagochtend 10 oktober raakte een motorrijder gewond bij een eenzijdig ongeval.

Rond 06.50 uur reed een 49-jarige man uit Woerdense Verlaat met zijn motor over de Geerkade, komende uit de richting van de Provincialeweg N212. In een bocht ging hij mogelijk door gladheid onderuit. Hij werd per ambulance naar het Hofpoortziekenhuis gebracht. Hij bleek onder andere meerdere gebroken ribben en een gebroken sleutelbeen te hebben. Hij is in het ziekenhuis opgenomen.

Laatst gewijzigd 11-10-2007 10:46 | © Politie Utrecht