Politie Rotterdam Rijnmond


* HENNEPKWEKERIJ OPGEROLD
OUDE-TONGE - Politieagenten van district de Eilanden hebben woensdagmiddag rond één uur een hennepkwekerij opgerold. Naar aanleiding van een melding dat er een kwekerij op de Saturnuslaan zou zijn gingen de agenten ter plaatse.
In de woning troffen de agenten een hennepkwekerij aan op de hele bovenverdieping van de woning en op de zolder. In een deel van de ruimtes stonden nog 200 bloeiende hennepplanten. Deze zijn in beslag genomen en vernietigd. Ook de inboedel van de kwekerij is vernietigd.
De politie doet onderzoek naar mogelijke verdachten. De Eneco doet aangifte van diefstal. Hennepkwekerijen vormen vaak een gevaar voor de omgeving. Door foute stroom en waterleidingen ontstaan er gevaarlijke situaties. Heeft u informatie over een, mogelijke, hennepkwekerij? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Dit kan ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.


* HENNEPDROGERIJ OPGEROLD
OUDE-TONGE - Politieagenten van district de Eilanden hebben woensdagochtend een hennepdrogerij opgerold. Naar aanleiding van een melding gingen de agenten rond half twaalf ter plaatse. Hier bleek dat een slaapkamer op de eerste etage van de woning diende als hennepdrogerij. In de kamer troffen ze 126 gedroogde hennepplanten aan. Deze zijn inbeslag genomen en vernietigd. In verband met een achterstallige betalingen heeft de Eneco aangifte gedaan en de stroom van de woning afgesloten. De politie doet onderzoek naar mogelijke verdachten.


* VERLICHTINGSCONTROLE
MAASSLUIS - Politiepersoneel van het district Waterweg-Noord hebben woensdagavond een verlichtingscontrole gehouden. Op diverse locaties werden fietsers aangetroffen die niet of onjuiste verlichting voerden. Zij werden hiervoor bekeurd. Het is belangrijk om goed zichtbaar te zijn voor andere weggebruikers. Dit kan ernstige ongelukken voorkomen.


* JONGEN OP GESTOLEN FIETS AANGEHOUDEN
VLAARDINGEN - Een 16-jarige jongen uit Vlaardingen is woensdagmiddag gearresteerd voor heling. Tijdens een fietscontrole op de Floreslaan bleek dat de fiets waarop de jongen reed in 2004 was gestolen in Oud Beijerland. De verdachte werd gearresteerd en overgebracht naar het politiebureau.


* 20 MENSEN BEKEURD
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Politiepersoneel van het district Oost heeft woensdagmiddag 20 bestuurders bekeurd tijdens een controle op de 's-Gravenweg. Tussen vijf en zes uur negeerden zij de gesloten verklaring.

gewond geraakt na een aanrijding op de Paul Krugerstraat. De aanrijding ontstond rond kwart over elf toen een vrachtwagen vanaf de Maashaven OZ de Paul Krugerstraat in wilde rijden. Tijdens het afslaan zag de 60-jarige vrachtwagenchauffeur vermoedelijk de 75-jarige man op zijn snorfiets over het hoofd. Het slachtoffer werd met hoofdletsel overgebracht naar het ziekenhuis. De Technische Ongevallendienst van de Verkeerspolitie stelt een nader onderzoek in.


* STRAATROOF
SCHIEDAM - Een 17-jarige man uit Krimpen aan den IJssel is woensdagavond op de Burgemeester Knappertlaan beroofd. Omstreeks tien uur kwamen drie jongen op hem aflopen en dreigde hem neer te steken wanneer hij zijn spullen niet afgaf. Het drietal ging er met een aantal zaken vandoor. Het gaat om drie jongens van 17 a 18 jaar oud, waarvan er één een blauwe muts en de ander een rode jas of vest droeg. Mensen die getuigen zijn geweest van de beroving worden verzocht contact op te nemen met de recherche van het district Waterweg - Noord via telefoonnummer 0900 - 8844.


* CONTROLE VOETGANGERSOVERSTEEKPLAATSEN
RIDDERKERK - Politiepersoneel van het district Feijenoord-Ridderster heeft woensdagochtend een controle gehouden bij een voetgangersoversteekplaats bij een school aan de Burgemeester Zeeuwstraat. Tussen acht en negen uur stonden politiemensen herkenbaar bij het zebrapad. Desondanks stopten 15 bestuurders niet voor voetgangers die over wilden steken. Zij werden bekeurd. Moeders die hun kinderen naar school brachten, gaven aan het prettig te vinden dat er gecontroleerd werd.


* POLITIE VORDERT RIJBEWIJS IN
BARENDRECHT - Personeel van de Verkeerspolitie heeft woensdagmiddag het rijbewijs van een 25-jarige man uit Dordrecht imgevorderd. De man reed met een snelheid van 158 km/uur op de A16 waar '100' is
toegestaan.


* POLITIE HOUDT VERDACHTE HUISELIJK GEWELD AAN

ROTTERDAM - Politiemensen van het district Zuid hebben woensdagmiddag een 26-jarige Rotterdammer gearresteerd voor huiselijk geweld. Rond half vier ontstond er onenigheid tussen de Rotterdammer en zijn 28-jarige ex-vrouw. De verdachte sloeg het slachtoffer meerdere malen met een riem. De verdachte is in de woning aan de Verschoorstraat gearresteerd.


* BROMFIETSCONTROLE
POORTUGAAL - Politiemensen van het district Zuid hebben woensdagmiddag een bromfietscontrole gehouden. Tussen drie en vijf uur werden 50 bromfietsen en scooters gecontroleerd en 13 bekeuringen uitgeschreven voor een te hoge constructiesnelheid, onverzekerd rijden en rijden zonder geldig rijbewijs. verdovende middelen sfeer. De 28-jarige werd in z'n been geraakt en is na behandeling in het Erasmus MC aangehouden en ingesloten. De recherche van het district West stelt een nader onderzoek in.


* 72 OVERTREDINGEN TIJDENS SNELHEIDSCONTROLE BIJ WEGWERKZAAMHEDEN

BARENDRECHT - Politiepersoneel van het district Zuid heeft woensdagochtend een snelheidscontrole gehouden bij wegwerkzaamheden op de Portlandse Baan. Tussen kwart voor acht en kwart over negen reden 72 bestuurders harder dan de maximum aangegeven snelheid van 30 km/uur. Hoogst gemeten overtreding bedroeg 69 km/uur.


* ALARMPISTOLEN IN BESLAG GENOMEN
ROTTERDAM - Politiemensen van het district Noord gingen woensdagmorgen naar de Raephorststraat omdat mensen hadden gezien dat een man aan een vrouw uitlegde hoe een klein model vuurwapen werkte. Hierrbij zou ook zijn geschoten. Het tweetal was vervolgens een woning binnengegaan. Een onderzoek werd ingesteld en uiteindelijk werd het tweetal, een 49-jarige man en een 28-jarige vrouw, in een woning aangehouden. Bij een zoeking, met toestemming van de bewoners, werden twee alarmpistolen gevonden. Het tweetal is overgebracht naar een politiebureau, tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.


* FIETSENKIJKDAG IN BARENDRECHT
ROTTERDAM - De politie in Barendrecht organiseert zaterdag 27 oktober een fietsenkijkdag. De afgelopen periode zijn de fietsen die in Barendrecht werden aangetroffen of teruggevonden bij fietsendieven danwel helers aan het politiebureau gestald omdat de eigenaar niet kon worden teruggevonden. Tussen 10 uur 's ochtends en drie uur 's middags kunnen mensen bij het politiebureau aan de Maasstraat komen kijken.


* VERKEERSPOLITIE ARRESTEERT JONGEN NA ACHTERVOLGING

ROTTERDAM - Surveillerende politiemensen van de Verkeerspolitie wilden woensdagmiddag een bestuurder van een motorscooter controleren op de 1e Middellandstraat. Bij het zien van de politie ging hij er echter vandoor en ontstond een achtervolging door verschillende straten van het district West. De bestuurder reed zeer gevaarlijk soms met snelheden van 80 km per uur. Op een gegeven moment stapte de bestuurder en de duopassagier af en gingen er te voet vandoor. Via cameratoezicht kon de bijrijder, een 17-jarige Rotterdammer, worden aangehouden. Naar de bestuurder wordt een onderzoek ingesteld. Het chassisnummer van de scooter had men geprobeerd weg te slijpen, diverse delen waren overgespoten en de sloten waren uit de tweewieler getrokken. Mogelijk is de motorscooter gestolen. Een nader onderzoek wordt dan ook ingesteld.