Horeca rookvrij? Er zijn nog oplossingen!

11/10/2007 11:17



PR Newswire



BREDA, Nederland, October 11 /PRNewswire/ -- In navolging van vele andere Europese landen zal vanaf juli 2008 ook de Nederlandse horeca rookvrij worden. Na het algemeen overleg in de Kamer op woensdag 10 oktober zullen de ontwerpbesluiten voor advies aan de Raad van State worden voorgelegd. De verwachting is dat voor het einde van het jaar de besluiten in het Staatsblad gepubliceerd zullen worden. Restaurants, hotels, café's, casino's en snookercentra zullen rookvrij worden. Het houdt de gemoederen in de horeca druk bezig. Toch kan er nog gerookt worden in de horeca; in afgesloten rookruimtes.

Afgesloten rookruimtes.

Na juli 2008 mag in een afgesloten rookruimte in de horeca nog wel gerookt worden. Heeft een horecagelegenheid een extra ruimte tot haar beschikking dan kan er voor gekozen worden hier een afgesloten rookruimte van te maken. Bij het inrichten van deze ruimte moet wel rekening worden gehouden met het feit dat het bestaande luchtbehandelingsysteem niet berekend is op de enorme hoeveelheid tabaksrook die in die ruimte vrijkomt. Daarom is het plaatsen van een VisionAir Elektrostatische Air Cleaner noodzakelijk om geen tabaksrook te laten ontsnappen uit deze ruimte. Ook afsluitbare asbakken al dan niet geïntegreerd in een rooktafel kunnen er voor zorgen dat er geen stankoverlast van as en peuken kan ontstaan. De realisatie van een aparte rookruimte zal niet voor iedere horecagelegenheid haalbaar zijn.

Smoke 'n Go

Om de rokers ook in die gevallen een rookplek te kunnen
bieden, levert Lucom de Smoke 'n Go Rookcabine. Dit is een vrijstaande rookcabine waarin twee tot veertien rokers rustig een sigaretje kunnen opsteken zonder dat niet-rokers er hinder van ondervinden. Met doorzichtige wanden en een geringe vloeroppervlak is deze rookcabine in vrijwel elke ruimte te plaatsen - zelfs voor een raam. De Smoke 'n Go is uitgerust met een speciaal filterpakket met elektrostatisch hoofdfilter dat de vervuilde lucht in vier fasen reinigt en weer schoon in de ruimte terugblaast. De rookcabine heeft een slimme aanwezigheidssensor die de ventilator automatisch inschakelt zodra een eerste roker de voorziening binnenstapt, en met vertraging uitschakelt zodra de laatste het verlaten heeft. Comfortabele sta- en voetsteunen, een hangtafel met reukvrije ascontainer en een sfeervolle lichtbak veraangenamen de korte rookpauze. Daarnaast zorgen de zelfsluitende deuren voor een afgesloten rookruimte zodat u voldoet aan de wet.

Efficiënt en economisch

'De Smoke 'n Go Rookcabine blijkt de ideale oplossing voor bedrijven met onvoldoende ruimte voor een apart rookvertrek', meent Marco Balkema. 'Heeft een bedrijf wel de ruimte en kiest het voor een rookruimte dan kan het middels het plaatsen van VisionAir Air Cleaners de enorme hoeveelheid tabaksrook die in het rookvertrek vrijkomt, op basis van recirculatie probleemloos filteren.'

Meer informatie: http://www.rookvrijewerkplek.nl, http://www.lucom.nl

Einde bericht
Oktober 2007

Noot voor de redactie (