Politie Groningen

Donderdag 11 oktober 2007

Provincie Groningen, 11-10-2007

Groningen: rijbewijs kwijt

Een 27-jarige inwoner van Groningen is vooralsnog zijn rijbewijs kwijt. De automobilist werd woensdagnacht op de Meeuwerderweg door de politie gecontroleerd en bleek met 1.1 promille alcohol teveel te hebben gedronken. Als zogeheten beginnend bestuurder zat hij daarmee ruim vijf keer boven de norm en kon hij zijn rijbewijs inleveren.

Groningen: met brommobiel uit de koers

De bestuurder van een brommobiel verloor woensdagavond op de Petrus Campersingel de macht over het stuur. De man, een 52-jarige inwoner van Ureterp, botste tegen een tweetal geparkeerde autos waarna zijn vierwieler zwaar beschadigd midden op de weg tot stilstand kwam. De bestuurder werd met letsel naar het ziekenhuis vervoerd. Daar werd in verband met vermoed alcoholgebruik een bloedproef afgenomen.

Groningen: achtervolging gestolen auto

De politie heeft gisteravond na een achtervolging een gestolen auto kunnen achterhalen. Politiemensen trokken bij het Hoofdstation het kenteken na van een auto waarbij duidelijk werd dat deze was gestolen. Na een korte achtervolging werd de wagen in eerste instantie in de Koehoornstraat tot stoppen gedwongen. De automobilist trapte echter het gaspedaal diep in en ging er met hoge snelheid vandoor. De wagen werd in de Heinsiusstraat teruggevonden. De bestuurder en zijn passagier waren in geen velden of wegen meer te bekennen. De auto was bijna twee weken terug in Groningen gestolen.

Groningen: hennepkwekerij ontmanteld

De politie heeft woensdagmiddag in een loods aan de Smirnoffstraat een hennepkwekerij ontmanteld. In het pand werden zon zevenhonderd platen aangetroffen. In de loods bleek een tweede kwekerij in aanbouw. De plantage werd ontmanteld en voor vernietiging afgevoerd. Het is nog niet duidelijk wie verantwoordelijk is voor de kwekerij.

Finsterwolde: politie zoekt getuigen

De politie is in verband met het onderzoek naar de brandstichtingen en vernielingen begin deze week in Finsterwolde op zoek naar getuigen. Rond het bewuste tijdstip in de nacht van maandag 8 op dinsdag 9 oktober is in de omgeving van het Hannie Schaftweg een man gezien met een donkere jas met mogelijk een bontkraag. Het is onduidelijk of de man iets met de incidenten te maken heeft of dat hij daar toevallig in de buurt was. De politie is met een intensief onderzoek bezig naar de brandstichtingen en de - vermoedelijke - auto-inbraken. Inmiddels is duidelijk dat de dader of daders ook een aantal vernielingen aan onder meer schuttingen heeft/hebben gepleegd. Waarschijnlijk zijn de incidenten rond de klok van half twee begonnen met een containerbrand, waarna vrijwel gelijktijdig een aantal geparkeerde autos achter de Hannie Schaftweg in brand werd gestoken. De politie sluit niet uit, dat nog niet alle gedupeerden zich hebben gemeld. Mensen met informatie kunnen contact opnemen met Regiopolitie Groningen via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Hellem: hennepkwekerij opgerold

De politie heeft maandag in een woning aan de Hoofdweg in Hellem een hennepkwekerij opgerold. In twee ruimtes werden een kwekerij en planten gevonden. In totaal ging het om 843 planten en de gebruikelijke kweekapparatuur. In de woning werden ook drie honden en een kat aangetroffen. Die zijn overgedragen aan de dierenambulance. Op het moment van binnentreden was er op de honden na niemand aanwezig in de woning. De computer die in de woning werd aangetroffen werd in beslag genomen voor onderzoek.

Grijpskerk: inbraak in woningen

De politie onderzoekt drie woningeninbraken in Grijpskerk. Dinsdagnacht werd aan het Wad, de Jonkerslaan en de Engewertlaan ingebroken. Onbekende(n) namen meerdere goederen mee, waaronder een laptop, mobiele telefoons, een geldbedrag en een identiteitsbewijs. De politie heeft buurtonderzoek gedaan. Ook de forensische opsporingsmedewerkers doen onderzoek naar mogelijke sporen.

Leek: aanhangwagen los

De aanhangwagen van een 58-jarige man uit Opende is woensdagmiddag op de A7 bij Leek los geraakt. De aanhanger kwam in de middenberm terecht. De aanhanger bleek los op de trekhaak te hebben gelegen. Een sleepbedrijf heeft de aanhangwagen weggesleept. De politie maakt een rapportage.

Uithuizen: slechts twee personen zonder gordel

Bij een gordelcontrole op meerdere locaties in Uithuizen zijn slechts twee personen bekeurd voor het niet dragen van de autogordel. Er werden 120 automobilisten gecontroleerd. De twee kregen een bekeuring van 75 euro.

Nieuwe Pekela: vrouw geprobeerd van de weg te drukken

Een nog onbekende man heeft maandagavond omstreeks 17.45 uur geprobeerd een 22--jarige vrouw uit Stadskanaal van de weg te drukken. De vrouw reed op de N366 ter hoogte van Nieuwe Pekela toen zij vanwege haar voorligger hard moest remmen. De onbekende man die achter haar reed, was daarvan niet gediend en liet dat ook merken. Hij probeerde haar onder andere meerdere keren van de weg te drukken en reed met groot licht achter haar. De vrouw heeft aangifte gedaan en de politie stelt een onderzoek in naar de onbekende man.

Stadskanaal: man mishandeld

De politie heeft woensdagmiddag in een woning aan de Belgiëlaan een 20-jarige man uit Stadskanaal aangehouden voor mishandeling. Na een conflict met een 30-jarige plaatsgenoot sloeg de verdachte achter de woning op het 30-jarige slachtoffer in. Hij liep een bloedneus en een kapotte wenkbrauw op. Op het moment dat agenten in de woning waren, kwam ook de verdachte erbij. Hij werd ingerekend. Het slachtoffer is voor onderzoek naar een ziekenhuis gegaan. Daar bleek dat zijn neus gebroken was. De verdachte is ingesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Winschoten: automobilist gebruikt drugs

Agenten hebben donderdagavond op de Venne in Winschoten een 50-jarige inwoner van Winschoten aangehouden. Bij controle gaf de bestuurder zelf aan drugs te hebben gebruikt. Hij werd aangehouden en van hem werd een bloedproef afgenomen.

Stadskanaal e.o.: iedereen fietst verlicht

Bij een fietsverlichtingscontrole in Stadskanaal, Musselkanaal, Ter Apel en Ter Apelkanaal is geen enkele bekeuring uitgedeeld. Tijdens surveillance bleken alle gecontroleerde fietsers hun verlichting keurig in orde te hebben. De politie is tevreden met het resultaat.

Beerta: met slok op de sloot in

Een 33-jarige automobilist uit Bremen (Duitsland) is woensdagavond op de A7 bij Beerta in de naastgelegen sloot beland. Hij kwam uit de richting van de Duitse grens toen hij bij Beerta in de middenberm terecht kwam. Door een stuurcorrectie is hij vervolgens over de rijbaan geschoten. Daar raakte hij een berg zand, waarna hij na een vlucht van circa twintig meter in de sloot weer op de grond terecht kwam. Een blaastest wees uit dat hij onder invloed reed. Hij werd formeel aangehouden, maar is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. Daar werd ook een bloedproef afgenomen. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. De auto raakte total-loss en werd afgesleept door een bergingsbedrijf. Het letsel van de man is onbekend. De politie stelt een onderzoek in.

Schildwolde: inbraak in autobedrijf

Onbekende mannen hebben woensdagnacht ingebroken in een autobedrijf aan de Meenteweg in Schildwolde. Rond 23.30 kreeg de politie een melding van een poging inbraak bij het bedrijf. Agenten zijn gaan kijken maar troffen niemand meer aan. Ook in de omgeving werd uitgekeken naar verdachte personen, maar dat leverde niets op. Omstreeks 04.30 uur s nachts bleek er toch ingebroken te zijn. De daders namen een kluis mee. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen e.o.: politie controleert bromfietsers

De politie heeft woensdag op meerdere locaties een bromfietscontrole gehouden. In Groningen werd op de Groningerweg en de Tjardaweg gecontroleerd. Hier kregen zes personen een bekeuring. Vier vanwege de constructiesnelheid, één omdat hij geen kentekenbewijs had en één omdat hij zijn rij- en kentekenbewijs niet kon tonen. Op de Tjardaweg was alles in orde. Op het Dorpsplein in Ten Boer liepen twee bromfietsers tegen de lamp. Twee voor constructiesnelheid en één omdat hij geen claxon op zijn bromfiets had zitten. Op De Vlijt in Bedum kreeg een bromfietser een bekeuring vanwege de constructiesnelheid. Een automobilist kreeg op de Stadsweg een bon, omdat hij niet handsfree belde. Tenslotte kreeg ook daar een bromfietser een bon vanwege de constructiesnelheid.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft woensdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Uithuizen, Provincialeweg N363: aantal geregistreerde voertuigen: 503, aantal overtredingen: 67, hoogst gemeten snelheid: 83 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Onderdendam, Bedumerweg: aantal geregistreerde voertuigen: 622, aantal overtredingen: 8, hoogst gemeten snelheid: 116 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Winschoten, Grintweg: aantal geregistreerde voertuigen: 847, aantal overtredingen: 33, hoogst gemeten snelheid: 75 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Winschoten, Blijhamsterweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1111, aantal overtredingen: 54, hoogst gemeten snelheid: 74 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Noordbroek, Rijksweg N33: aantal geregistreerde voertuigen: 1191, aantal overtredingen: 9, hoogst gemeten snelheid: 145 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

Groningen, Groningerweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1310, aantal overtredingen: 111, hoogst gemeten snelheid: 84 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Groningen, Laan 1940-1945: aantal geregistreerde voertuigen: 1690, aantal overtredingen: 156, hoogst gemeten snelheid: 117 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Glimmen, Rijksstraatweg: aantal geregistreerde voertuigen: 770, aantal overtredingen: 183, hoogst gemeten snelheid: 94 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.