PvdA Rotterdam


Nieuws

Pact op Zuid is jarig!

Do 11 Okt 2007 - Redactie
Pact op Zuid is jarig!

Pact op Zuid bestaat één jaar. Verantwoordelijk wethouder Dominic Schrijer: "Een jaar waarin veel is gebeurd en dat willen we laten zien aan de bewoners van Zuid en de rest van Rotterdam". Alweer een jaar geleden werd het Pact op Zuid ondertekend door de gemeente Rotterdam, de deelgemeenten Feijenoord, IJsselmonde en Charlois, en de woningcorporaties Woonbron, De Nieuwe Unie, Com·Wonen, Vestia en WBR. Pact op Zuid viert zn verjaardag met de Zuid Pakt Uit! - week: 8 tot en met 13 oktober 2007.

Het is deze week een Feest- én Resultatenweek
Er zijn veel resultaten en projecten waarop het Pact op Zuid na één jaar kan terugkijken. Zuid is in beweging! Op de eerste verjaardag pakt het Pact op Zuid uit met een grootse feest- en resultatenweek. Tijdens de Zuid Pakt Uit!-week van 8 tot en met 13 oktober zijn er dagelijks activiteiten die laten zien dat alle partners van het Pact op Zuid keihard werken aan de verbetering van Rotterdam-Zuid. De week is gevuld met opleveringen, ondertekeningen, openingen en het slaan van eerste palen. Ook de beleidsmakers en bewoners van Noord en Zuid worden niet vergeten in het programma.

Zo startte op maandag de verkiezing van De bouwvakker op Zuid en werden op dinsdag de eerste twee schoolsportpleinen opgeleverd. Op woensdag bracht Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima een bezoek aan 'Music Matters' en 'Ieder kind een instrument' in het Afrikaanderpark. Ook werd op woensdag de fototentoonstelling Oost West Zuid Best geopend. De portretten die fotograaf Joop Reijngoud maakte van bewoners, ondernemers en werkers op Zuid geven de grote diversiteit, ondernemendheid en creativiteit op Zuid een gezicht. Verder was er woensdag een conferentie in de Maassilo: Resultatendag.

Op vrijdag slaat burgemeester Opstelten nabij station Lombardijen de eerste paal voor een gloednieuw ziekenhuis, het Medisch Centrum Rijnmond Zuid. Bij het ziekenhuis komen ook tal van winkels, bedrijven en instellingen die aansluiten bij het ziekenhuis. Deze zogeheten Zorgboulevard wordt dé plek in Rotterdam op het gebied van gezondheid, zorg of welzijn. De feestweek wordt op zaterdag afgesloten met een groots Stadsfeest op Zuid op het Afrikaanderplein, met theater, stadsontdekkingstochten, I © RZ-tassen, en veel, heel veel informatie over Zuid.
Dit is slechts een greep uit de feestelijkheden en resultaten van Zuid Pakt Uit!-week. Op www.pactopzuid.info is het hele programma te vinden. Op deze website is ook heel veel andere informatie over het Pact Op Zuid te vinden.