Politie Drenthe

Donderdag

Assen, 11-10-2007

Inbreker overlopen
SMILDE Woensdagochtend is aan de Evert Hendriksweg een 36-jarige man uit Hoogersmilde aangehouden op verdenking van insluiping en poging diefstal. De man struinde over het erf toen de eigenaar hem zag. De verdachte deed een poging om er vandoor te gaan, maar de eigenaar wist de verdachte in de kraag te vatten. De man is vervolgens door de politie aangehouden en verhoord. Hij kon met een dagvaarding op zak naar huis. (07-184086)

Politie houdt beschonken automobilist aan

HOOGEVEEN Woensdagavond is aan de Mr. Cramerweg een 45-jarige man uit Letland beboet voor het rijden onder invloed. De man had een promillage van 1,9. De man viel op toen hij met de auto midden op het fietspad stond. De politie sprak de man hierop aan. Hij bleek in een stratenboek te zoeken naar de weg. Toen agenten hem de weg wilden wijzen, roken zij een alcohollucht. Daarop hebben ze de man laten blazen. De man is meegenomen maar het bureau. Hij kreeg naast de boete een rijverbod van elf uur opgelegd. (07-184404)

Politie houdt verdachte mishandeling aan

DALEN Woensdagavond is aan de Reindersdijk in een vakantiepark een 32-jarige man uit Almelo aangehouden. De man zou een andere man een klap hebben verkocht toen hun beider families onenigheid met elkaar hadden gekregen. Het slachtoffer heeft zicht onder behandeling van de huisarts gesteld. De verdachte is meegenomen voor verhoor. Zijn familie heeft het park op verzoek van de politie verlaten. De politie onderzoekt de zaak. (07-184406)

Man aangehouden op verdenking huiselijk geweld

ASSEN Woensdagochtend is in de wijk Noorderpark een 21-jarige man uit Assen aangehouden op verdenking van huiselijk geweld. De 21-jarige ex van de man zou door hem van haar fiets zijn geduwd en klappen hebben gekregen. Hiervan deed zij aangifte. De politie heeft de man bij zijn woning opgehaald en meegenomen naar het bureau voor verhoor. Het traject huiselijk geweld is in werking gesteld. (07-184100)

Politie haalt slecht verlichte auto van de weg

ROGAT In de nacht van woensdag op donderdag is op de N851 een personenauto van de weg gehaald omdat deze met ondeugdelijke verlichting reed. Het licht van de auto had het tijdens de rit begeven. De bestuurder besloot verder te rijden met groot licht. Toen een vrachtwagen seinde, schakelde ze over op het stadslicht. De politie, die haar tegemoet reed, zag dit en gaf een stopteken. Ze kreeg een proces-verbaal voor het rijden zonder goede verlichting. De politie heeft de vrouw begeleid naar een tankstation in de buurt, waar ze hulp kon inschakelen. (07-184420)

Politie zoekt zakkenroller

ASSEN Woensdagmiddag kwamen er twee meldingen binnen bij de politie van zakkenrollen. Een 85-jarige mevrouw uit Assen raakte op de Zuidersingel haar portemonnee kwijt te zijn. Een 76-jarige vrouw uit Assen merkte een uurtje later aan de Einsteinlaan dat ze haar portemonnee kwijt was. Het kan zijn dat het in beide gevallen om dezelfde dader gaat. De politie onderzoekt de zaken. (07-184299)

Lutske van Balken verzorgt vandaag de voorlichting voor politie Drenthe. Voor informatie over deze berichten of om met haar in contact te komen kunt u bellen met 0592 - 451280.