Chronisch zieken en Gehandicapten Raad Nederland

CG-Raad informeert echtgenote Duitse president

Fini de Paauw, de voorzitter van de CG-Raad, heeft op 8 oktober mevrouw Eva Luise Köhler, de echtgenote van de Duitse president, in Den Haag ontvangen. Zij was met haar man op een driedaags staatsbezoek in Nederland.

Mevrouw Köhler is in Duitsland de beschermvrouwe van chronisch zieken met een zeldzame aandoening. Zij wilde graag geïnformeerd worden over de organisatie van de chronisch zieken- en patiëntenbeweging. Op deze bijeenkomst waren onder andere mevrouw Balkenende, de echtgenote van de minister-president, en mevrouw Deetman, de echtgenote van de burgemeester van Den Haag, aanwezig.

Bijeenkomst 8 oktober

Naast de algemene inleiding door Fini de Paauw waren voor deze bijeenkomst twee ervaringsdeskundigen uitgenodigd, Coleta Platenkamp en Simone de Leeuw. Beiden hebben een zeldzame aandoening. Mevrouw Köhler was zeer geïnteresseerd. Zij stelde hen vragen over het belang van patiëntenorganisaties en het uitwisselen van ervaringen onderling. Reni de Boer, de ambassadeur van Onbeperkt Nederland vertelde over haar activiteiten. Het geheel werd afgesloten door Marianne Kroes die namens de CG-Raad aandacht besteedde aan het VN-verdrag voor de rechten van mensen met een (functie)beperking.

Receptie 9 oktober

Dinsdagavond 9 oktober kreeg de ontmoeting een vervolg. Fini de Paauw en Reni de Boer waren uitgenodigd op de afscheidsreceptie. Zowel mevrouw Köhler als premier Balkenende spraken daar hun waardering voor de informatiebijeenkomst uit en er werden met beiden vervolgafspraken gemaakt.

(Geplaatst: 11 oktober 2007)

---