Ministerie van Verkeer en Waterstaat

abcdefgh

De voorzitter van de Tweede Kamer
der Staten-Generaal
Binnenhof 4
2513 AA DEN HAAG

Contactpersoon Doorkiesnummer
- - Datum Bijlage(n) 11 oktober 2007 - Ons kenmerk Uw kenmerk V&W/DGTL-2007/11055 - Onderwerp
Wetsvoorstel RBML motie 31 over groepsrisicobeleid

Geachte voorzitter,

In de vergadering over de Regeling van werkzaamheden van 9 oktober 2007 heeft u de minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer gevraagd te berichten over haar standpunt betreffende motie 31, zoals ingediend in het debat over het wetsvoorstel Regelgeving burgerluchthavens en militaire luchthavens. Deze motie van het lid Tang verzoekt de regering een groepsrisicobeleid voor Schiphol te ontwikkelen en hierover binnen zes maanden aan de Kamer te rapporteren en daarna te overwegen om ook voor de overige burgerluchthavens en militaire luchthavens een groepsrisicobeleid te overwegen.

Hierbij ontvangt u, mede namens de minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer, het standpunt met betrekking tot motie 31. Reeds op korte termijn zal de minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer de zevende voortgangsrapportage inzake het externe veiligheidsbeleid aan uw Kamer aanbieden. In deze rapportage wordt ook inzicht gegeven in de voortgang van de ontwikkeling van groepsrisicobeleid voor Schiphol, zoals dit is aangekondigd in het "kabinetsstandpunt Schiphol". Met de uitwerking van de actiepunten uit "kabinetsstandpunt Schiphol" werkt de regering aan aanvullingen op het groepsrisicobeleid voor Schiphol. Deze uitwerking is mede gebaseerd op de brief van de staatssecretaris van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer van 4 november 2003. Postbus 20901, 2500 EX Den Haag Telefoon 070 - 351 6171 Bezoekadres Plesmanweg 1-6, 2597 JG Den Haag Fax 070 - 351 7895

bereikbaar met tram 9 (station hs en cs) en bus 22 (station cs)

V&W/DGTL-2007/11055

Mede naar aanleiding van de zevende voortgangsrapportage kan hierover uiteraard nader overleg plaatsvinden met mij en mijn collega van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer.

Hoogachtend,

DE MINISTER VAN VERKEER EN WATERSTAAT,

Camiel Eurlings


---