Provincie Flevoland



Dijksma 'niet ontevreden' over uitspraak Raad van State

De provincie Flevoland is niet ontevreden over de uitspraak van de Raad van State over het aanwijzingsbesluit van de ministeries van Verkeer en Waterstaat en VROM over de uitbreiding van de luchthaven Lelystad. De Raad van State heeft hun besluit vernietigd, maar de werking ervan gehandhaafd. In de praktijk betekent dit dat de ministeries een nieuwe procedure moeten opstarten, maar dat de luchthaven in bedrijf kan blijven. Of er sprake is van een vertraging van de werkzaamheden en hoe groot die zou zijn, is onderwerp van nader onderzoek.

"Het ministerie van Verkeer en Waterstaat moet er hard tegenaan.", is de conclusie van gedeputeerde Harry Dijksma, "Er moet een nieuwe milieu-effectenrapportage worden gemaakt en daarna een nieuw aanwijzingsbesluit. Ik ben blij dat de luchthaven kan blijven functioneren en dat de uitspraak geen gevolgen heeft voor de intenties van het convenant." Daarmee doelt de gedeputeerde op de tussen de provincie, gemeente Lelystad, Schiphol Group en luchthaven te sluiten overeenkomst, die over enkele weken wordt ondertekend.

"Als de Raad van State vindt dat de procedure niet juist is verlopen, dan is het een goede zaak dat er een nieuwe mer wordt gemaakt. Dan krijgt een ieder de kans deel te nemen aan een zorgvuldige en transparante procedure.", aldus gedeputeerde Dijksma.