Ingezonden persbericht


Persbericht

Talent&Pro in de prijzen bij uitreiking High Growth Award Utrecht 2007

~ Jury roemt betrokken en pro-actieve houding onderneming ~

Leusden 11 oktober, 2007 - Talent&Pro heeft tijdens de uitreiking van de High Growth Award 2007 de Rabobank Speciale Vermelding in de wacht gesleept. Deze prijs wordt gegeven aan het bedrijf dat weliswaar niet in de top drie van groeiers staat (High Growth Award), maar een speciale erkenning heeft verdiend vanwege de kwaliteit van de groei die zij heeft gerealiseerd. In het Utrechtse Figi-theater sprak Laurent van de Nouwland, directeur Rabobank Utrecht e.o., namens de jury haar bewondering uit 'voor de stevige groei van het bedrijf uit Leusden en de wijze waarop men deze groei weet op te vangen'.

De High Growth Award Utrecht is een initiatief van het groeiplatform Port4Growth en wordt toegekend aan het bedrijf in de provincie Utrecht en omstreken dat het snelste en het beste groeit. Bedrijven die deel willen nemen aan de verkiezing moeten voldoen aan diverse criteria met betrekking tot inhoudelijke en kwalitatieve groei. Zo moeten onder andere de cijfers van de afgelopen drie jaar omzetgroei tonen en moet er sprake zijn van een duidelijke visie op toekomstige groei. De bedrijven worden beoordeeld op de zes groeithema's strategie, marktpositionering, automatisering, kapitaal & financiering, businesspartners en overname & opvolging.

Talent&Pro ontwikkelt jonge hbo'ers en academici binnen het bank- en verzekeringswezen en de actuariële wereld. Het bedrijf neemt hierbij het coachings- en opleidingstraject voor haar rekening. Talent&Pro heeft zich ten doel gesteld om ieder jaar 30 tot 40 procent te groeien. De reden van deze groei is tweeledig. Enerzijds is hiervoor gekozen zodat alle medewerkers zich kunnen ontwikkelen en door kunnen groeien. Anderzijds is bij bedrijven de vraag naar flexibele werkkrachten sinds 2006 sterk gestegen. Talent&Pro houdt echter de groei sterk in de gaten zodat de cultuur en identiteit van de organisatie niet verloren gaan.

Dat laatste wordt ook door de jury gewaardeerd. Die roemt de positieve manier waarop Talent&Pro omgaat met haar personeel en veel aandacht besteedt aan onderling vertrouwen, plezier en participatie. In het juryrapport worden daarnaast de transparante groeistrategie van Talent&Pro en de pro-actieve aanpak van financiële knelpunten zeer positief beoordeeld. Tevens is de jury te spreken over de keuze voor lange termijn relaties boven opportunistische keuzes op basis van kosten en winst.

Juliette Pirée, financieel directeur bij Talent&Pro, is blij met de onderscheiding die het bedrijf heeft ontvangen. "We zijn een jonge organisatie en de persoonlijke ontwikkeling van onze mensen is sterk verankerd in de identiteit en cultuur van ons bedrijf. Winstmaximalisatie is niet het primaire doel van Talent&Pro. De ontwikkeling van onze mensen en het geven van kansen om te groeien vinden wij belangrijker. We hebben hierdoor een visie op groei die ons onderscheidt van andere bedrijven. Eerder dit jaar hebben we in de Great Place to Work-verkiezing 2007 goud gewonnen waaruit blijkt dat onze visie op groei goed te combineren is met goed werkgeversschap. In de Europese verkiezing van Great Place to Work staan we in de top100. Deze onderscheidingen zijn voor ons een bevestiging dat we met de Talent&Pro-formule op de goede weg zitten."

(517 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Talent& Pro
Talent&Pro is een internationale organisatie die zich richt op de ontwikkeling van jonge, pas afgestudeerde hbo'ers en academici voor het bank- en verzekeringswezen en de actuariële wereld. Talent&Pro verzorgt het coachings- en opleidingstraject. Via diverse opdrachten die op project- en detacheringsbasis worden uitgevoerd, zetten medewerkers hun kennis in bij banken, verzekeringsmaatschappijen, pensioenfondsen en binnen de actuariële wereld. Hierdoor halen deze bedrijven flexibele personele capaciteit in huis. Talent&Pro heeft daarbij de missie: het ontwikkelen van mensen voor de markt. Kennis is hierbij de basis, het durven tonen van karakter, een communicatieve en pro-actieve werkattitude leveren toegevoegde waarde. Meer informatie over Talent&Pro kunt u vinden op http://www.talent-pro.com

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met Ilona de Bok of Renate van der Wal van LEWIS, het PR bureau: Tel: +31 (0) 40 235 46 00
Fax: +31 (0) 40 235 46 01
Email: ilonadb/ renatew@lewispr.com

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com
Agency blog: www.lewis360.com