Gemeente Groningen

Keywords: nieuws, stadsberichten

Nieuwe Vensterpas bibliotheekkaart en Vensterstrippen in één Nieuw vanaf augustus 2008: de Vensterpas. Dit is een elektronische pas voor een groot aantal activiteiten speciaal voor kinderen. De pashouders zijn automatisch lid van de openbare bibliotheek.

De nieuwe Vensterpas moet niet alleen meer kinderen naar de bibliotheek trekken. Ook beperkt de pas het aantal administratieve handelingen van de uitvoerende instellingen. De Vensterpas is een voortzetting van de Vensterstrippen. Het is een bibliotheekpas met een chip en een speciale sticker erop. De pas kost tien of twintig euro en geeft toegang tot meerdere cursussen. Met een Stadjerspas kost de Vensterpas slechts 2,50 of vijf euro. Hij is verkrijgbaar bij alle vestigingen van de Openbare Bibliotheek.

Gratis
De Vensterpas heeft twee grote voordelen. Met de pas worden kinderen automatisch lid van de bibliotheek. Dit lidmaatschap was weliswaar voor hen altijd al gratis, maar toch zijn veel kinderen nu nog geen lid. De initiatiefnemers hopen dat kinderen - als ze eenmaal lid zijn
- ook daadwerkelijk de bibliotheek gaan bezoeken. Daarnaast wordt het innen van het geld voor de kinderactiviteiten eenvoudiger en overzichtelijker. De deelnemende instellingen hoeven bovendien minder administratieve handelingen uit te voeren.

Zomervakantie
De Vensterpas is een initiatief van de gemeente Groningen, de Openbare Bibliotheek, de Stichting Kinderopvang Stad Groningen (SKSG) en Bureau Stadjerspas. De pas is na de zomervakantie van 2008 te koop.
Gepubliceerd op: donderdag 11 oktober 2007