Ingezonden persbericht


Persbericht

Hand Held Products® introduceert nieuwe mobiele computer speciaal voor in-premise applicaties

~ Dolphin® 7850 ontwikkeld voor retail-, warehousing- en distributiecentrum-applicaties ~

Eindhoven, 11 oktober, 2007 - Hand Held Products, Inc., wereldwijd leider in barcode scanning en industriële mobiele computers, introduceert zijn nieuwste Dolphin® Mobiele Computer, de Dolphin® 7850. De 7850 is speciaal ontworpen voor scan-intensieve omgevingen en is daardoor ideaal voor retail- en warehousing-applicaties waaronder inventaris- en prijsmanagement, verzenden en ontvangen, order picking en cross docking.

De 7850 is ontwikkeld met het oog op comfort en gebruiksgemak. Hij heeft een geïntegreerde pistoolgreep en een groot omhooggericht kleurendisplay voor een beter zicht tijdens het scannen en het invoeren van gegevens. Voor gebruikers betekent dit minder draaibewegingen met de pols tijdens het scannen.

"We hebben ieder aspect van de 7850 speciaal ontwikkeld met de behoeften van de gebruiker en de toepassingen in het achterhoofd", zegt Eric de Greef, Business Manager voor Mobility Solutions bij Hand Held Products EMEA. "De 7850 is van begin af aan ontworpen om mobiele werkers van dienst te zijn. Andere mobiele computers op de markt zijn gericht op transport die niet ontwikkeld zijn met een geïntegreerde pistoolgreep. Pak een Dolphin 7850 vast en je voelt meteen het verschil."

Door de vooruitstrevende Shift-PLUS(TM) Power Management voorziet de 7850 scan-intensieve RF-applicaties meer dan tien uur continu van stroom. Dit zorgt voor ononderbroken gegevensverwerking en verbeterde productiviteit. Adaptus(TM) Imaging Technology 5.0 zorgt voor snelle, omni-directionele scanning van alle barcodes. Hij maakt daarnaast digitale afbeeldingen en biedt mogelijkheden tot apparaatconfiguratie. De 7580 is gebouwd om te voldoen aan industriële standaarden zoals een IP64-waardering, valbestendigheid tot 1,5 meter en het overleven van minimaal 2000 valpartijen van 1 meter hoogte. Door het gebruik van industriële componenten heeft de 7850 een langere (technische) levensduur dan producten waarbij consumententechnologie wordt toegepast.

De 7850 draait op Microsoft Windows Mobile 5.0 met een Intel® PXA270 520 MHz processor. Een geïntegreerde Wi-Fi gecertificeerde 802.11 b/g-radio biedt real-time netwerktoegang tot bedrijfskritische informatie. Hij ondersteunt daarnaast geavanceerde draadloze beveiligingsstandaarden zoals de WPA en WPA2 Enterprise. De 7850 is eveneens in de running voor het Cisco CCX v4-certificaat en ondersteunt diverse vooruitstrevende technologische beveiligings- en operationele services.

"Het Windows Mobile platform voorziet ontwikkelaars van de noodzakelijke instrumenten voor het creëren van uitgebreide mobile computing-applicaties die aangepast kunnen worden op de behoeften van de individuele onderneming", zegt John Dietz, group product manager bij Microsoft Corp. "We zijn blij dat Hand Held Products Microsoft-technologie integreert in een apparaat dat gemakkelijk in gebruik is en waarmee gebruikers specifieke gegevens kunnen verzamelen zodat ze ook onderweg productief kunnen zijn."

Kijk voor meer informatie over de Dolphin 7850 op http://www/handheld.com/7850.

(449 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Hand Held Products
Hand Held Products is een toonaangevende producent in op imaging-techniek gebaseerde mobiele oplossingen voor datacollectie voor mobiele en draadloze applicaties en applicaties voor transactieverwerking, zoals barcodescanners, mobiele computers en transactieterminals. Hand Held Products baseerd haar producten sinds 30 jaar grotendeels op image scanning technologie. Dit maakt de apparaten duurzamer, gebruiksvriendelijker en opent nieuwe mogelijkheden voor produktiviteitsverbeteringen.

Hand Held Products, een innovator op het gebied van datacollectieproducten en -oplossingen, introduceerde in 1972 de eerste handheld barcode leespenscanner met commerciële potentie. Sindsdien heeft het bedrijf baanbrekende en innovatieve producten op het gebied van barcode scanning op de markt gebracht, zoals lineaire en 2D imagers en image engines, de mogelijkheid om automatisch de juiste barcodesymbologie te selecteren, geavanceerde lineaire en 2D decoderingsalgoritmen en de eerste 2D-geschikte draagbare dataterminal ter wereld.

Hand Held Products is een particulier bedrijf. Het heeft wereldwijd circa 850 medewerkers in dienst. Het hoofdkantoor is gevestigd in het Amerikaanse Skaneateles Falls. Het Europese hoofdkantoor staat in Eindhoven. Hand Held Products heeft tevens kantoren in Engeland, Frankrijk, Duitsland, Zweden, Spanje, China (Hongkong), Japan, Brazilië, de Verenigde Staten en Mexico.

Voor verdere persinformatie, fotografie of een interview kunt u contact opnemen met Ilona de Bok bij LEWIS, het IT PR bureau: Tel: +31 (0)40 235 46 00 Fax: +31 (0)40 235 46 01 E-mail: ilonadb@lewispr.com Web:http://www.lewispr.com

All product and service names mentioned herein may be the trademarks of their respective owners.

This material contains forward-looking statements, which involve risks and uncertainties that may cause actual results to differ materially from those projected in this publication. While Hand Held Products believes its statements to be reliable, all information/projections/statements/opinions expressed herein are based on information available as of the date of publication and are subject to change without notice.

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com
Agency blog: www.lewis360.com