Politie Zeeland


---


Z-2126-2007 Aanrijding in Terneuzen
Op de kruising Ambachtsstraat / Handelspoort in Terneuzen kwamen woensdag om 22.00 uur twee personenauto's met elkaar in botsing.
Een 50-jarige automobilist uit de gemeente Hulst reed over de Handelspoort, komende uit de richting van de Nijverheidstraat. Op de kruising verleende hij geen voorrang aan een van rechts komende 37-jarige Terneuzense bestuurder. Beide auto's liepen bij de aanrijding schade op.

Z-2127-2007 Rijden onder invloed, Axel
Een 40-jarige Axelse automobilist moest donderdag om 02.50 uur op de Kinderdijk in zijn woonplaats zijn rijbewijs inleveren wegens rijden onder invloed.
De man had meer dan 2 1/2x de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken.

Z-2128-2007 Bekeuringen tijdens surveillance
Woensdagavond werden tijdens surveillance in Terneuzen, Sas van Gent en Sluiskil enkele overtredingen beboet.
Een 57-jarige automobiliste uit de gemeente Sluis kreeg een rijverbod van 5 uur omdat ze meer dan 2x de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken had.
Er werden 4 personen bekeurd omdat ze zonder helm op een bromfiets reden, 1 persoon omdat hij geen bromfietscertificaat had en 1 persoon omdat zijn bromfiets niet verzekerd was.
1 Bestuurder kreeg een bekeuring omdat hij geen gordel droeg.

Z-2129-2007 Voorlopig persbericht dodelijk ongeval Axel
Donderdagochtend rond 07.00 uur vond er op de Langeweg - N258 bij Axel een aanrijding plaats tussen een personenauto en een vrachtauto. De bestuurder van de personenauto kwam hierbij om het leven.
De 30-jarige bestuurder van de vrachtauto uit de gemeente Oosterzele (B) zag, op genoemde weg, dat hij verkeerd was gereden en wilde bij een verkeershaven langs de kant van de weg keren.
Hierbij kwam hij met zijn achterwielen in de berm vast te zitten waardoor hij dwars op de weg stil stond.
De automobilist, die vanuit de richting van de Tractaatweg kwam, reed (in dichte mist) tegen de vrachtauto aan en schoof eronder.
Het verkeer is na het ongeval vanuit Belgie omgeleid via Hulst en vanuit Terneuzen via Zaamslag. Rond 10.30 uur is de weg weer vrijgegeven.
---