Gemeente Almelo

Veilig gevoel bij Heraclied Marnix Smit na installeren rookmelders

11 oktober 2007 - Heracles-verdediger Marnix Smit ontving dinsdag een aantal rookmelders uit handen van Jeroen Kromhof van de brandweer, tijdens de Nationale Brandpreventieweken.

Brandveiligheid is hot item in huis van Marnix Smit

De brandweer controleerde eerst Smits woning op brandveiligheid. Alles bleek in orde: vluchtwegen, electrische apparatuur, kookplaat en cv-ketel. Hij had alleen geen rookmelders omdat hij dacht bij brand op tijd weg te kunnen via het slaapkamerraam. De brandweer wees hem erop dat het vuur meestal zo snel om zich heen grijpt, dat je niet op tijd wakker wordt als je geen rookmelders hebt geïnstalleerd. Dat deed Jeroen Kromhof daarom voor hem.

Voorkomen
Tijdens de Nationale Brandpreventieweken doet de brandweer ook nog veiligheidschecks in woningen van St. Josef en Beter Wonen. Als dat nodig is worden rookmelders geplaatst. Almeloërs die willen dat de brandweer hun woning controleert, kunnen zich aanmelden voor 22 oktober op brandpreventieweek@almelo.nl of op telefoonummer (0546) 54 16 41. Zaterdag 27 oktober houdt de brandweer een grote actie op de Koornmarkt om informatie te geven over het voorkomen van brand.