Ingezonden persbericht



- Persbericht -

Telfort introduceert internet: supersnel en duidelijk goedkoop

Consument vindt internetmarkt ondoorzichtig en aanbiedingen misleidend

Amsterdam, 11 oktober 2007 - Telfort, bekennd als voordeelaanbieder van mobiele telefonie, introduceert vandaag 'Telfort internet' op de Nederlandse markt. Telfort biedt de consument twee nieuwe duidelijke producten: internet met de maximaal haalbare snelheid van 20 Mb voor ¤ 19,95 en gratis bellen naar vaste nummmers in Nederland voor ¤ 9,95 extra. Bij de introductiee heeft Telfort internet direct het beste huidige marktaanbod. Met het aanbod richt Telfort zich op de prijsbewuste consument die behoefte heeft aan duidelijkheid. Zo blijkt uit recent marktonderzoek dat Nederlanders de internetmarkt ondoorzichtig en complex vinden met misleidende internetaanbiedingen.

Uit onderzoek, uitgevoerd door Maurice de Hond, blijkt dat ongeveer driekwart van de Nederlanders de internetmarkt ondoorzichtig vindt. Reden hiervoor is de grote hoeveelheid internetaanbieders en hun verschillende producten. Hierdoor vindt de consument het onduidelijk welke internetaanbieder de beste prijs/ kwaliteit verhouding biedt.

Duidelijkheid
Telfort internet met vaste maandbedragen kent geen misleidende aanbiedingen. Het is een vast laag maandbedrag zonder prijsverhogingen na 12 maanden of extra kosten voor de doorbelasting van het vaste lijngebruik. Een geheel nieuwe benadering in tegenstelling tot vele internetaanbieders die consumenten aan zich willen binden met inzet van tijdelijke kortingen. Acties en aanbiedingen bevatten regelmatig ondoorzichtige informatie door de kleine lettertjes of de bekende 'mitsen en maren'. 'Telfort internet kiest voor duidelijkheid richting de consument en maakt hiermee een einde aan de ondoorzichtige internetmarkt', zegt Marco Visser, CEO Telfort.

Aanbiedingen zijn misleidend
Uit het onderzoek van De Hond blijkt tevens dat internetaanbiedingen door 94% van de Nederlander worden ervaren als misleidend. Bovendien vindt 84% van de Nederlanders dat acties niet financieel aantrekkelijk zijn. Een tijdelijke voordelige internetaanbieding is dan ook niet de voornaamste reden voor de consument om over te stappen. Redenen om wel over te stappen naar een andere internetaanbieder zijn tarieven (83%), betrouwbaarheid (74%), en snelheid (65%). CEO Telfort, Marco Visser: 'Telfort internet is baanbrekend. Aantrekkelijke tarieven, betrouwbaarheid en hoge snelheid is waar de consument naar op zoek is en dat is nu precies wat Telfort internet biedt.

Productinformatie
Om het voor de consument eenvoudig te maken, biedt Telfort internet het beste marktaanbod:
1. Internet tot 20 MB voor ¤19,95 per maand
* Gratis modem

* Geen aansluitkosten

* Geen doorbelasting van de vaste lijn
2. Vast bellen voor ¤9,95 per maand

* Gratis bellen naar vaste nummer in Nederland
* Geen starttarief naar vaste nummers in Nederland
* Nummerbehoud mogelijk

* Bellen met je huidige vaste toestel Voor Telfort internet en Telfort vast bellen geldt een Fair Use Policy.

Over Telfort
Telfort is de voordeelaanbieder in de Nederlandse mobiele telecommarkt en nu ook voor internet en vast bellen. Zij biedt de basisproducten waar de prijsbewuste Nederlander naar op zoek is. Simpel, duidelijk, goedkoop en zonder franje. Telfort maakt mobiel, vast bellen en internetten weer helder en begrijpelijk. Meer informatie is te vinden op www.telfort.nl.


- Einde persbericht -