Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda 11/10

BREDA, 11 oktober 2007

Politie grijpt bedrijfsinbrekers in de kraag

ETTEN-LEUR De politie heeft vanmorgen tegen 03.30 uur twee mannen van 18 en 24 jaar, beiden afkomstig uit Etten-Leur aangehouden. Het tweetal wordt verdacht van het plegen van een inbraak in een elektronicazaak aan de Bisschopsmolenstraat. Een 31 jarige medewerker van het bedrijf deed aangifte.

Naar aanleidng van een inbraakmelding in een bedrijf stelden agenten een onderzoek in. In de Bisschopsmolenstraat troffen agenten braakschade aan bij een elektronicazaak. Uit het pand bleken diverse laptops ontvreemd te zijn. Tijdens het ingestelde onderzoek troffen de agenten in de directe omgeving drie mannen aan. Bij het zien van de agenten sloeg het drietal op de vlucht. Een van de agenten richtte zich op de 24 jarige verdachte. Tijdens de aanhouding verzette hij zich waardoor tussen beiden een worsteling ontstond. Het lukte de agent niet de man na een nekklem onder controle te krijgen. Nadat de verdachte geweld tegen de agent gebruikte was de agent genoodzaakt zijn dienstwapen ter hand te nemen. Het geweld zwakte af waarna de man aangehouden kon worden. De verdachte, die bij de politie bekend staat als geweldpleger werd vervolgens overgebracht naar het bureau.

De andere agent stelde een onderzoek in de omgeving. In de bossages van de Bijvang lukte het samen met politiehond Marco de 18 jarige man aan te houden. De ontvreemde laptops werden in de omgeving terug gevonden.

Winkeldieven lopen tegen de lamp

BREDA De politie heeft gisteravond rond 18.15 uur bij een schoenenzaak aan de Ginnekenstraat een 22 jarige man uit Geertruidenberg aangehouden voor winkeldiefstal. De dief viel door de mand op het moment dat hij de winkel verliet. Bij het passeren van de controlepoortjes ging het alarm af. Onderzoek wees uit dat de man een paar dameslaarzen van 35 Euro in zijn tas had. Gealarmeerde agenten namen de man van het personeel over en brachten hem naar het bureau waar hij een bekennende verklaring aflegde. De man kreeg een boete van 120 euro.

In een warenhuis aan de Ginnekenweg liep een 33 jarige veelpleger uit Breda tegen de lamp. Medewerkers betrapten hem toen hij met enkele levensmiddelen die hij niet betaald had de winkel wilde verlaten. Volgens het veelplegersprotocol is de verdachte op het bureau in verzekering gesteld.

ETTEN-LEUR De politie heeft gistermiddag bij een bouwmarkt aan het Trivium een 41 jarige man aangehouden voor vernieling. Het gedrag van de man in de winkel zorgde voor een oplettende houding van het personeel. Toen er een alarm in de winkel afging stelden de medewerkers een onderzoek in. De verdachte had in de winkel een alarm-tag van een gereedschapsapparaat doorgeknipt. De verdachte werd aangehouden en overgedragen aan de gealarmeerde agenten. De politie trof bij de verdachte een kniptang en een schroevendraaier aan.

Politie houdt Bredanaren aan voor diefstal auto

BREDA De politie heeft gistermiddag rond 18.15 uur in de Fatimastraat twee Bredanaren van 34 en 38 jaar aangehouden. Het tweetal wordt verdacht van diefstal, cq. heling auto. Op het bureau zijn beiden in verzekering gesteld. De politie onderzoekt de zaak.

Rond 18.00 uur meldde een oplettende getuige dat zij de auto van een kennis zag rijden die eerder, op 09 oktober jl. vanaf de Hoge Ham in Dongen, was ontvreemd. De politie stelde direct een onderzoek in en trof de auto met twee inzittenden aan voor het verkeerslicht op de kruising van de Fatimastraat met het Fatimaplein. Het lukte de politie de auto in te sluiten waarop de inzittenden konden worden aangehouden.

Minderjarigen stelen portemonnee klasgenoot

BAARLE NASSAU De politie heeft gistermiddag twee minderjarigen van 14 en 15 jaar afkomstig uit Alphen en Chaam aangehouden. Het tweetal wordt ervan verdacht op 11 september jl. vanuit de kleedkamer van een sportcomplex aan de Sportlaan een portemonnee van een 15 jarig klasgenootje uit Baarle Nassau te hebben ontvreemd. De jongen merkte tijdens het omkleden na een sportles dat zijn portemonnee uit zijn broekzak verdwenen was. Hij meldde dat bij de politie die een onderzoek instelde. Het onderzoek wees in de richting van de twee verdachten. De 15 jarige jongen legde op het bureau een bekennende verklaring af. De andere ontkende betrokken te zijn bij de diefstal maar wist er wel van af.

Bejaarde vrouw breekt enkel bij verkeersongeval

BREDA Gistermiddag rond 17.45 uur raakte bij een verkeersongeval op de splitsing Heuvelplein met de Dreef een 65 jarige vrouw uit Breda gewond. Het slachtoffer is met een gebroken enkel overgebracht naar een ziekenhuis.

Het slachtoffer fietste over de Dreef en kwam uit de richting van Prinsenhage. Ter hoogte van de splitsing botste ze met haar fiets tegen de linker achterzijde van een personenauto die bestuurd werd door een 31 jarige automobilist uit Breda. Ten gevolge van deze aanrijding kwam te ten val en brak haar enkel.

Fietster gewond na verkeersongeval

BREDA- Vanmorgen, even na 08.00 uur, raakte op de kruising Nieuwe Kadijk met de Edisonstraat een 21 jarige fietster uit Breda gewond. De vrouw is met rugklachten overgebracht naar een ziekenhuis in Breda. Een 34 jarige automobiliste uit Breda reed met haar auto over de Edisonlaan. Zij wilde de kruising met de Nieuwe Kadijk recht oversteken om vervolgens haar weg te vervolgen richting de Biesdonkweg. Bij groen licht stak ze de kruising over. Op de kruising kwam ze in aanrijding met de fietster die via de Nieuwe Kadijk de kruising op reed

Auteur: Desiree Brabers