Ingezonden persbericht


Nieuw tolsysteem Westerscheldetunnel

Geavanceerde techniek voor tolheffing op infrastructuur

Terneuzen, 11 oktober 2007. De N.V. Westerscheldetunnel en Movenience B.V. hebben samen opdracht gegeven voor de ontwikkeling van een volledig nieuw tolsysteem. Het betreft de zogeheten back- en frontoffice voor de passages bij de Westerscheldetunnel én het systeem voor de financiële afwikkeling van alle transacties van t-tag abonnees van de firma Movenience B.V. De voor beide opdrachten geselecteerde opdrachtnemers zijn Technolution B.V. respectievelijk LogicaCMG Nederland B.V.

Afgelopen zomer richtte de N.V. Westerscheldetunnel samen met de Portugese tolexploitant Brisa en de Nederlandse firma NedMobiel de geheel nieuwe onderneming Movenience B.V. op. Deze combineert comfort met mobiliteit en zal zich in de tweede helft van 2008 toeleggen op het verwerken van autogebonden betalingstransacties met de t-tag. Dit zal in eerste instantie gebeuren in opdracht van de N.V. Westerscheldetunnel en in de toekomst mogelijk ook voor andere ondernemingen. Daarnaast is het de verwachting dat in diezelfde periode parkeren met de t-tag in Zeeland zal worden geïntroduceerd. Movenience B.V. staat daarmee gereed voor de toekomstige ontwikkelingen in de markt van beprijsde infrastructuur.

Technolution
Technolution B.V. is een innovatief ingenieursbureau in de technische automatisering. Technolution ontwikkelt sinds 1987 hard- en softwareoplossingen voor verkeer en vervoer, de high tech industrie, financiële instellingen en andere markten. Technolution zal voor de N.V. Westerscheldetunnel de nieuwe back- en frontoffice realiseren. Technolution zal deze systemen zo ontwikkelen dat zij in de toekomst eenvoudig aanpasbaar en uitbreidbaar zijn om goed aan te sluiten op de ambities van de N.V. Westerscheldetunnel en Movenience B.V. rond beprijsde infrastructuur.

LogicaCMG
LogicaCMG denkt actief mee over mobiliteitsvraagstukken in Europa. Het is LogicaCMG's overtuiging dat met ICT-gebaseerde oplossingen sterke verbetering van de mobiliteit kan worden gerealiseerd. LogicaCMG realiseert voor de nieuwe tolling backoffice van de Movenience een Transactie en Informatie Processing Systeem (TIPS) op basis van Microsoft Dynamics. Daarnaast is zij voor een periode van 4 tot 6 jaar verantwoordelijk voor het onderhoud van dat systeem. Hiermee voegt LogicaCMG een belangrijke oplossing toe aan haar portfolio van mogelijke oplossingen voor het mobiliteitsvraagstuk. TIPS is schaalbaar, flexibel en herhaalbaar inzetbaar als backoffice voor diverse mobiliteits-concepten. LogicaCMG verwacht de komende jaren in Nederland en andere delen van Europa veel vraag naar tollingsystemen en andere oplossingen voor de verbetering van de mobiliteit.



Ingezonden persbericht