Politie Twente

Persbericht

Politie zoekt getuigen

Hengelo

Aan de Vechtlaan in Hengelo is op woensdag 10 oktober een 9-jarige jongen uit Hengelo mishandeld door twee jongens. De politie zoekt getuigen van de mishandeling.

Op woensdag 10 oktober fietste een 9-jarige jongen uit Hengelo omstreeks 19.15 uur over het bospad tussen de voetbalvelden bij het Twentekanaal en de Vechtlaan. Hij had zojuist getraind en fietste in de richting van de Vechtlaan naar huis. Op de kruising van twee bospaden werd de 9-jarige plotseling door twee jongens van de fiets gedrukt en gevraagd of hij geld bij zich had. Toen de 9-jarige ontkennend antwoordde werd hij geschopt en geslagen. De jongens gingen er vervolgens rennend vandoor, de 9-jarige geschrokken achterlatend.

Het signalement van de jongens luidt; Leeftijd ongeveer 12 a 13 jaar. Een van de jongens heeft een donker uiterlijk met donker kort krullend haar. Deze jongen droeg een donkerblauw jack. De andere jongen heeft een blank uiterlijk. De politie zoekt getuigen die informatie hebben over de mishandeling of de identiteit van de twee jongens. Met name is de politie op zoek naar twee passanten die bijna omver zijn gereden door de jongens. Zij en andere getuigen kunnen contact opnemen met de Afdeling Hengelo van Politie Twente via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. (07-132161)