Stichting Blik op Werk



Voorzitter Jan van Zijl vertrekt bij de RWI

Den Haag, 11 oktober 2007

Voorzitter Jan van Zijl vertrekt bij de Raad voor Werk en Inkomen. Hij heeft de functie aanvaard van voorzitter van de MBO Raad, de brancheorganisatie van de onderwijsinstellingen in het middelbaar beroepsonderwijs en de volwasseneneducatie. Hij volgt in die functie Margo Vliegenthart op. Door zijn vertrek bij de RWI legt Van Zijl eveneens het voorzitterschap van de stichting Blik op Werk neer.

Raad en secretariaat van de RWI zien Van Zijl met lede ogen vertrekken. Zij realiseren zich dat hij als voorzitter de afgelopen zes jaar de RWI op overtuigende wijze op de kaart heeft gezet. Door de manier waarop hij het voorzitterschap invulde, zijn op een aantal belangrijke, praktische terreinen van het arbeids- en re-integratiemarktbeleid werkgevers, werknemers en gemeenten bij elkaar gebracht.
De Raad voor Werk en Inkomen feliciteert de MBO Raad met het binnenhalen van een voortreffelijk voorzitter. Over de opvolging van Jan van Zijl is nog niets bekend. Het betreft hier een Kroonbenoeming.

De Raad voor Werk en Inkomen is het overlegorgaan van werkgevers, werknemers en gemeenten. De RWI doet voorstellen aan de regering en andere partijen over het brede terrein van werk en inkomen. Doel van deze voorstellen is een goed functionerende arbeidsmarkt te bevorderen. Het vergroten van de transparantie van en het verbeteren van de kwaliteit op de re-integratiemarkt behoort eveneens tot de kerntaken van de RWI.

---

---
Voor de redactie,

Stichting Blik op Werk