NEN


Publicatie NTA 'Planningsinterface voor het elektronisch kinddossier'

woensdag 10 oktober 2007, 10:20

Het Nederlands Normalisatie-instituut (NEN) publiceert de Nederlandse Technische Afspraak (NTA) 8024 'Planningsinterface voor het elektronisch kinddossier'.

Planningsinterface
Door deze NTA wordt het mogelijk dat elke leverancier van planningsapplicaties op een universele basis aan EKD.NL kan koppelen. De planningsinterface zorgt dat een planningsapplicatie alle beoogde contactmomenten van een kind met JGZ-zorgverleners uit het centraal EKD kan inplannen in de agenda's van de JGZ-instelling en die vervolgens kan terugkoppelen in EKD.NL. Gebruikers van het EKD krijgen de planningsgegevens vervolgens binnen EKD.NL gepresenteerd, onder meer in de vorm van een werklijst.

De NTA is ontwikkeld op basis van HL7 versie 3. Het HL7 protocol wordt wereldwijd toegepast in de gezondheidszorg als standaard voor uitwisseling van gegevens.

Projectgroep
Stichting EKD.NL heeft het initiatief genomen voor de ontwikkeling van deze NTA. De NTA is tot stand gekomen na overleg met vertegenwoordiging van leveranciers en experts vanuit de jeugdgezondheidszorg, namelijk: Allegro Sultum, Centric Healthcare Solutions, GGD Den Haag, Ordina/Vertis en Stichting EKD.

Informatie
Voor meer informatie kunt u terecht bij Femke Boomsma, MSc., consultant NEN-Gezondheidszorg, telefoon (015) 2690 390 of gezondheidszorg@nen.nl.
zie ook de volgende gerelateerde onderwerpen:
NTA 8024:2007 nl (Norm)