Rabobank Foundation ondersteunt Bio-Vakantieoord in Arnhem.

11/10/2007 14:03



Stichting BIO-Kinderrevalidatie



Dat de diverse Rabobanken in hun eigen gemeente vele initiatieven via donatie of sponsoring ondersteunen, is bij veel klanten bekend. Veel minder bekend is dat zij voor regionale en landelijke projecten in Nederland en projecten in landen van de derde wereld 30 jaar geleden de Rabobank Foundation hebben opgericht. Rabobanken dragen op vrijwillige basis een deel van hun winst af aan dit fonds.

Bijdragen worden verdubbeld door Rabobank Nederland. Sinds de oprichting werd meer dan E 60 miljoen aan prachtige projecten besteed!

Voor de ondersteuning binnen Nederland is 25% van het budget beschikbaar. Projecten en activiteiten in Nederland zijn gericht op de structurele verbetering van de positie van groepen van personen die maatschappelijk en/of economisch gezien in een achterstandssituatie verkeren. Gestreefd wordt naar zelfstandigheid, zelfredzaamheid, sociale activering.

Ook in Arnhem kon de Rabobank Foundation haar steentje bijdragen door een bijdrage beschikbaar te stellen voor de inrichting van een geheel gerenoveerd vakantiepaviljoen van de Stichting Bio-Kinderrevalidatie. Na de bouwkundige renovatie van het paviljoen was er nog grote behoefte aan de inrichting en hulpmiddelen die het verblijf van de gehandicapte jongeren in het Bio- Vakantieoord mogelijk maken.

Er werd een beroep gedaan op de Rabobank Foundation om de benodigde revalidatie-technische hulpmiddelen, van essentieel belang voor het welbevinden van de gehandicapte jonge gasten, te kunnen aanschaffen.

Het benodigde bedrag-E 40.000,-- werd beschikbaar gesteld waardoor de complete wooninrichting, waaronder o.a. hoog/laag bedden, tilliften en douchevoorzieningen, kon worden aangeschaft.

Arnhem, 10 oktober 2007