Gemeente Oldebroek


Verkeershinder 8 oktober tot medio januari

Start werkzaamheden Zuiderzeestraatweg Oost (N309) in Oostendorp (gemeente Elburg)

De provincie Gelderland start op 8 oktober met werkzaamheden aan de N309 in Oostendorp, gemeente Elburg. Tijdens de werkzaamheden is de weg afgesloten voor doorgaand verkeer. Het verkeer wordt omgeleid.

De provincie Gelderland start op maandag 8 oktober met werkzaamheden aan de Zuiderzeestraatweg Oost (N309) in Oostendorp. Fietspaden, voetpaden en parkeerstroken krijgen nieuwe verharding, de weg zelf krijgt geluidsreducerend asfalt en er komen twee nieuwe bushaltes bij de rotonde met de Eperweg. Ook wordt de rotonde vergroot. Met de maatregelen wil de provincie de leefbaarheid en verkeersveiligheid verbeteren en het oversteken van de weg makkelijker maken. Naar verwachting zijn de werkzaamheden medio januari 2008 afgerond.

Fasering
Tijdens de werkzaamheden is de Zuiderzeestraatweg Oost gestremd voor doorgaand verkeer. De provincie voert de werkzaamheden uit in vier afzonderlijke fasen:
- Fase 1: weggedeelte van de Zwolscheweg tot de Klokbekerweg
- Fase 2: kruising met de Klokbekerweg

- Fase 3: weggedeelte van de Klokbekerweg tot de Oostendorperstraatweg
- Fase 4: weggedeelte van de Oostendorperstraatweg tot de rotonde Eperweg, plus werkzaamheden aan de rotonde zelf.

Bereikbaarheid
De weggedeelten in kwestie zijn tijdens de werkzaamheden volledig afgesloten voor verkeer. Zijpaden, woningen en bedrijven blijven zo veel mogelijk bereikbaar. Lokaal verkeer, waaronder hulpdiensten en fietsverkeer, wordt omgeleid door het dorp. Doorgaand verkeer tussen de A28 en Dronten/Lelystad reist via Kampen (A50, N50 en N307). Tijdens de werkzaamheden aan de rotonde Eperweg legt de provincie een tijdelijke noodweg aan langs de rotonde, voor verkeer tussen de Oostelijke Rondweg en 't Harde. De omleidingsroutes staan ter plaatse met borden aangegeven.

Openbaar vervoer
Tijdens de afsluitingen rijden buslijnen 100s en 200s via een andere route door Elburg. Kijk voor informatie over eventuele wijzigingen op www.veolia-transport.nl of bel de Veolia klantenservice (013) 549 99 19.

Meer informatie
Op www.gelderland.nl/werkenaandeweg is informatie te vinden over de actuele stand van zaken. Voor vragen over de werkzaamheden kunt u op werkdagen contact opnemen met de provincie Gelderland, Jan van de Wouw (026) 359 84 91 of Roberto Ovaa (026) 359 92 50.