Gemeente Achtkarspelen


Aan College Achtkarspelen,

Vraag vragenhalfuurtje, dd 11 oktober 2007.

Betreft leerlingenvervoer.

Geachte college,

Vraag mbt leerlingenvervoer:

Ons bereiken toch enkele vragen en klachten met betrekking tot de uitvoering van het huidige leerlingenvervoer. De strekking is de lange reistijd en de educatieve en emotionele problemen die zich met de huidige uitvoeringsvorm voordoen. Tijdens het vragenhalfuurtje dd 23 aug j.l. hebben wij gewezen op het belang van een adviesraad, bestaande uit alle partijen; hierop is instemmend op gereageerd. Ook vanuit de ouders wordt uitdrukkelijk de wens uitgesproken om tot een overleg te komen.

Kan het college aangeven welke initiatieven tot op heden zijn gedaan om tot een overleg met ouders te komen en in hoeverre initiatieven tot de realisatie van genoemde adviesraad zijn genomen.

Kan het college zich vinden in een voorstel om een inspreekavond te organiseren, bv in het Tillehus ( mooi centraal) , 1e week na de herfstvakantie, waar betrokken ouders hun zorg kunnen uiten, waar het college is vertegenwoordigd en waar vervoerder aanwezig is, zodat alle direct verantwoordelijken (dus ouders, gemeente en vervoerder) in overleg kunnen treden en elkaars problemen kunnen horen. Ons inziens zal dit enorm bijdrage in het verkrijgen van begrip voor de standpunten over en weer.