Gemeente Achtkarspelen

GEMEENTE ACHTKARSPELEN

OPENBARE BESLUITENLIJST VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DD. 10 oktober 2007

Puntnr.
Omschrijving
Beslissing


1.
Adviesnota BVABB inz. bezwaar van de heer Sieswerda tegen niet tijdig beslissen op een verzoek om handhaving m.b.t. het houtbewerkingsbedrijf op het perceel Wyldpaed Oast 5 te Twijzelerheide.

Het bezwaarschrift kennelijk gegrond verklaren en aangeven dat uw college z.s.m. alsnog op het verzoek zal beslissen en dat dit binnen twee weken zal gebeuren.


2.
Adviesnota ROR inz. uitgifte kavels voor woningbouw.


1. Procedure voor verkoop bouwterrein bij openbare inschrijving vaststellen conform concept.


2. Procedure voor verkoop bouwterrein (loting) aan te passen op het onderdeel van na loting teruggekomen kavels.
3.
Adviesnota Ruimte inz. bebouwde kom Boswet.

B. en W. gaan akkoord met een actualisering van de begrenzing "bebouwde kom Boswet" en leggen het ontwerpbesluit daartoe gedurende 30 dagen ter visie. Na de tervisielegging zal het ter vaststelling aan de raad worden voorgelegd.
4.
Adviesnota RPB inz. vaststelling notitie van uitgangs-punten bedrijventerrein De Bosk te Harkema.

B. en W. besluiten de notitie van uitgangspunten voor het op te stellen bestemmingsplan Harkema Bedrijventerrein De Bosk definitief vast te stellen en BügelHajema opdracht te geven op basis daarvan het bestemmingsplan op te stellen. Zij delen NPO Vastgoed BV mee, dat in het bestemmingsplan m.u.v. de bouw van één vrijstaande woning tussen De Bosk 6 en 8 (een zgn. open plek) geen mogelijkheden worden geschapen voor de bouw van meer woningen langs De Bosk.
5.
Adviesnota RPB inz. stand van zaken actualisering en digitalisering bestemmingsplannen.

Het college informeert de gemeenteraad twee keer per jaar over stand van zaken met betrekking tot de uitvoering van het Plan van Aanpak - Project Actualisering Bestemmingsplannen Achtkarspelen. Geconcludeerd wordt dat - hoewel er ook de afgelopen periode weer veel werk is verzet - de geplande einddatum van het actualiseringstraject (1 januari 2008) niet gehaald zal worden. Het merendeel van de plannen zal voor die datum in concept gereed zijn. De planologische procedure van een aantal plannen zal voor een groot deel na 1 januari 2008 moeten worden doorlopen. Deze overschrijding heeft verder geen nadelige consequenties. De rapportage zal ter kennisname aan de gemeenteraad worden aangeboden.


6.
Adviesnota RPB inz. verzoek F. Tol te Buitenpost om de woonbestemming van het perceel Jeltingalaan 2 aldaar te wijzigen in een bedrijfsbestemming en vrijstelling voor de bouw van een aanbouw.

B&W zijn in principe bereid om via een art. 19, lid 1 WRO procedure medewerking te verlenen aan de (her)bouw van een aanbouw op het perceel Jeltingalaan 2 te Buitenpost waarbij vooruit gelopen zal worden op de toekomstige bedrijfsbestemming. In het kader van de Wet milieubeheer moet een melding worden gedaan op grond van het Besluit bouw- en houtbedrijven milieubeheer.
7.
Adviesnota RPB inz. vaststellen hogere waarde voor de bouw van 23 appartementen aan het Torenplein te Surhuisterveen op grond van art. 83 van de Wet geluidhinder.

B&W verlenen hogere waarde van 49 en 50 dB voor 23 appartementen aan het Torenplein te Surhuisterveen op grond van art. 83 van de Wet geluidhinder met inachtneming van het bepaalde in de "Nota ontheffingsbeleid hogere waarde Wgh".


8.
Adviesnota RPB inz. inspraakrijpverklaring van het bestemmingsplan "Harkema - De Singel".

Het college heeft besloten het voorontwerpbestemmingsplan "Harkema-De Singel" in procedure te brengen (inspraak (o.a. organisatie inspraakavond) en overleg). Alvorens hiertoe over te gaan zal het plan ter kennisname aan de gemeenteraad worden voorgelegd. Het plangebied is gesitueerd aan De Singel (achter de bestaande bebouwing aan de Dwerssingel). De eerste fase van het bestemmingsplan biedt ruimte voor de bouw van in totaal 17 woningen. Voor een belangrijk deel gaat het om huurwoningen. De tweede fase van het plan biedt ruimte voor 13 woningen. De realisatie van deze fase wordt bemoeilijkt door de aanwezigheid van de intensieve veehouderij aan De Singel 40 te Harkema.
9.
Adviesnota RTV inz. verzoek subsidie restauratie NH kerk te Surhuisterveen.

Het college van kerkrentmeesters informeren conform bij adviesnota gaande brief.


10.
Adviesnota RTV inz. bouwaanvraag voor het bouwen van een paardenstal Warreboslaan 6 te Surhuisterveen.

Aan het bouwplan van G.B. Droogers medewerking verlenen met gebruikmaking van een artikel 11 (Wet op de Ruimtelijke Ordening) procedure.


11.
Adviesnota RTV inz. bouwaanvraag voor het bouwen van een woning met kantoor West 60 te Buitenpost.

Aan het bouwplan van de heer Idsardi medewerking verlenen met gebruikmaking van een artikel 11 (Wet op de Ruimtelijke Ordening) procedure.


12.
Adviesnotitie SZTS inz. notitie Burger- en cliëntenparticipatie binnen de Wmo in Achtkarspelen.


1. Instemmen met de notitie Burger- en cliëntenparticipatie binnen de Wmo in Achtkarspelen.


2. Ter kennisneming de notitie Burger- en cliëntenparticipatie binnen de Wmo in Achtkarspelen voorleggen aan de raad.
13.
Adviesnota CS inz. MFC Surhuisterveen "It Vleckehûs".

Het college neemt kennis van de evaluatie van de totstandkoming van It Vleckehûs en legt de evaluatie informerend voor aan de raad.
14.
Adviesnota SL inz. raadsvragen vrijwilligerswerk.

Bij de behandeling van het onderwerp vrijwilligerswerk in de Raad is over een aantal zaken meer informatie toegezegd. Geadviseerd wordt de bij de adviesnota gevoegde memo toe te zenden aan de raad.
15.
Adviesnota SLBEL inz. beleidsplan 2008-2011 Wmo Achtkarspelen.

De gemeenteraad wordt geadviseerd in te stemmen met het Wmo-beleid voor de komende 4 jaren zoals dit in het Beleidsplan 2008-2011, Wet maatschappelijke ondersteuning Achtkarspelen" is opgenomen. Het college neemt met veel genoegen kennis van het beleidsplan, complimenteert de opstellers van het stuk en prijst de inzet van leden van het WMO-platform.


16.
Septembercirculaire gemeentefonds 2007.

Kennis nemen van de toelichting op de septemercirculaire gemeentefonds 2007 en in te stemmen met de brief aan de raad d.d. 9 oktober 2007.
17.
Toekomstperspectief NOFA-gemeenten.

De notitie voorleggen aan het presidium van de raad en vervolgens aanbieden aan de gemeenteraad ter behandeling in de extra raadsvergadering op 24 oktober 2007.