Partij van de Arbeid

Wolfsen burgemeester Utrecht

11-10-2007 02:16

De Utrechtse gemeenteraad heeft vanochtend PvdA Tweede Kamerlid Aleid Wolfsen voorgedragen als nieuwe burgemeester van Utrecht. PvdA-fractievoorzitter Jacques Tichelaar betreurt zijn vertrek uit de Kamer maar wenst hem veel geluk: Het is een groot verlies voor onze Kamerfractie, maar het is natuurlijk ontzettend leuk voor Aleid en niet te vergeten een enorme aanwinst voor Utrecht

Wolfsen kreeg gisteren bij het burgemeestersreferendum al ongeveer 60 procent van de stemmen. Dit referendum was echter ongeldig omdat slechts 9,75 procent van de kiesgerechtigde Utrechters naar de stembus ging. Daarom besliste de gemeenteraad vanochtend dat Aleid Wolfsen wordt voorgedragen als nieuwe burgemeester van Utrecht. Het is nu aan de Minister van Binnenlandse Zaken Guusje ter Horst om Wolfsen voor te dragen aan de Koningin, die hem vervolgens officieel kan benoemen.

Aleid Wolfsen was sinds 2002 lid van de Tweede Kamer voor de PvdA. Hij ging binnen de PvdA-fractie over de portefeuilles politie, justitie, brandweer en veiligheid. Die portefeuilles waren hem op het lijf geschreven: hij studeerde rechten, was van 1998 tot 2001 rechter bij de arrondissementsrechtbank in Amsterdam en werkte eerder bij het ministerie van Justitie als hoofd van de afdeling juridische zaken en beleid. Wolfsen zal de Tweede Kamer nu verlaten om per 1 januari zijn intrek te nemen in het stadhuis van Utrecht.