BOM en TU/e publiceren boek over ontwikkelingen op bedrijventerreinen

11/10/2007 14:42



Brabantse Ontwikkelings Maatschappij NV (BOM)



Tijdens het Congres Bedrijventerreinen op 11 oktober 2007 in Ede presenteren de N.V. Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) en de Technische Universiteit Eindhoven (TU/E) gezamenlijk het boek 'Richtingen in gebiedsontwikkeling'. Het boek is bedoeld als inspiratiebron voor toekomstig beleid en om creatieve oplossingen voor vraagstukken te geven.

Het 100 pagina's omvattende boek bevat vijf inspirerende artikelen van verschillende auteurs, die ieder hun eigen reflectie geven op (inter)nationale ontwikkelingen op bedrijventerreinen. Het is tot stand gekomen in het kader van de samenwerking tussen de BOM en de TU/E in het uitwisselen van informatie en kennis.

Inhoud
In het boek gaan Erik Blokhuis en Wim Schaefer in op de oorzaken van de stagnatie op de herontwikkelingsmarkt van bedrijventerreinen in Nederland. Johan van der Velden en Vince in 't Ven beschrijven de succesfactoren voor kennisclustering op bedrijventerreinen. Hierbij wordt onder andere gekeken naar Sillicon Valley en de High Tech Campus Eindhoven. Jacques van Dinteren neemt de lezer mee langs verschillende Engelse bedrijventerreinen, als goede voorbeelden van hoe het kan. Ook gaat Van Dinteren in op de vraag of kwaliteit überhaupt een issue is voor ondernemers, gemeenten en de vastgoedsector. Wim Schaefer en Erik Blokhuis schetsen de bedrijfsmatige aanpak waarmee de private ontwikkeling van het stadsdeel Parque das Nacoes in Lissabon tot stand werd gebracht. En ten slotte bediscussiëren Tim van Helmond en Bas van Montfort het ontwikkelingsproces van gebieden in Dubai.

Het boek is te verkrijgen via www.bom.nl





http://www.bom.nl