Waterschap Zuiderzeeland

Nieuwe organisatie op het gebied van lokale belastingen

Tricijn in Harderwijk van start

Tricijn belastingen is deze week van start gegaan in het pand Westeinde 23 in Harderwijk. Heffen en innen van belastingen is de kerntaak van deze nieuwe organisatie. In eerste instantie begint Tricijn met het heffen en innen van de belastingen voor de waterschappen Veluwe, Vallei & Eem en Zuiderzeeland, die Tricijn ook hebben opgericht. De bedoeling is echter om de dienstverlening van Tricijn ook uit te breiden naar andere lokale overheden, zoals bijvoorbeeld gemeenten.

Missie
De missie van Tricijn luidt als volgt:
'Tricijn heft en int (lokale) belastingen voor de participanten (waterschappen en andere lokale overheden en hun samenwerkingsverbanden) en verlenen deze diensten ook aan derden. Ten behoeve van belastingplichtigen draagt Tricijn zorg voor een transparante dienstverlening'.

In de visie van Tricijn staan de begrippen dienstverlenend, bedrijfszeker, efficiënt en toekomstgericht centraal.

Efficiency
De drie waterschappen zijn tot deze vorm van samenwerking overgegaan omdat ze veel efficiency voordelen verwachten. De medewerkers van de afdelingen Belasting van de drie waterschappen zijn eind vorige week allemaal overgegaan naar Harderwijk. Bij Tricijn werken ca. 70 enthousiaste mensen die allemaal veel ervaring hebben in het heffen en innen van belastingen. Specialisten en generalisten. Samen vormen zij een gemotiveerd en kundig team.


---