Ingezonden persbericht


A1 Team Nederland begint met podium en zesde plaats in World Cup

Brno, 11 oktober 2007

A1 Team Nederland is voor de tweede race van het A1GP seizoen 2007/08 afgereisd naar het Tsjechische Brno. Vorig jaar wist A1 Team Nederland wel punten te scoren, maar kon zich niet mengen in het gevecht vooraan. Het doel van het team is om dat dit jaar in ieder geval wel te kunnen en de start van het seizoen, met podium en punten, nog verder te kunnen verbeteren.

Voor A1 Team Nederland Rookie Arie Luyendyk jr. is het tevens de eerste Rookie sessie van dit seizoen, in Zandvoort kon deze niet doorgaan. Op een voor hem compleet nieuwe circuit zal Arie er alles aan doen om een goede basis voor het weekend te leggen;

"In de eerste sessie ga ik eerst de nieuwe schijven en blokken inremmen, dat neemt wat tijd in beslag. Mijn doel is op met een paar goede runs te zorgen voor flinke stappen in de goede richting voor de set up. Dat is de ideale situatie. Ook moet ik zo snel mogelijk de baan leren kennen. Hopelijk zijn het twee goede sessies morgen en kunnen we de auto verbeteren."

A1 Team Nederland coureur Jeroen Bleekemolen hoopt op een verbetering van het resultaat in Zandvoort; "Met de openingsrace in Zandvoort hebben we het podium gehaald, hier gaan we voor een evenaring en liefst natuurlijk een verbetering, zodat we kunnen klimmen in het kampioenschap. We rijden hier met een behoorlijk gewijzigde afstelling van de auto, waar we duidelijk sneller mee moeten zijn, en we gaan ervoor om met een mooi resultaat weer naar huis te gaan."

A1 Team Nederland teambaas Jan Lammers genoot vanochtend van het Tsjechische landschap tijdens een treinreis van de hoofdstad Praag naar Brno,als start van het A1GP evenement hier, in het gezelschap van onder meer Emerson Fittipaldi van Brazilie, een aantal A1GP coureurs en 22 kandidates voor de titel van Miss A1GP Brno; "De treinreis was super, een goede start van dit evenement. Er is flink wat belangstelling van de media hier en het groeit hier enorm. Er worden zondag flink wat toeschouwers verwacht. Als team hebben we een constant proces van verbeteringen, ook na Zandvoort hebben we weer wat stappen gemaakt. We kijken dan ook met belangstelling naar morgen en de rest van het weekend. We zijn met een stevig statement begonnen aan het seizoen, maar natuurlijk zeg je dat je wilt winnen. Het kampioenschap wordt aan het eind van de races opgemaakt en we hopen hier met een goed resultaat de lijn van Zandvoort voort te kunnen zetten en een goed seizoen te hebben."

Vandaag werd ook officieel bekend dat A1GP en Ferrari de komende zes jaar samen gaan werken. Ferrari zal de nieuwe motoren gaan leveren vanaf volgend seizoen en tevens het nieuwe chassis ontwerpen en de fabricage ondersteunen. "Dit is niet alleen een mijlpaal in de geschiedenis van A1GP," aldus Lammers. "Het is geweldig om als A1 Team Nederland deel uit te mogen maken van deze historische deal. Niet alleen is er de verbinding met een mooie naam, je hebt hun goedkeuring binnen en bent ook door de Ferrari kwaliteitscontrole heen. Het in kunnen loggen hierop biedt een enorm pakket aan voordelen, ook met de nieuwe A2 serie waar wij als A1 Team Nederland al vroeg kunnen gaan scouten naar talent. Ik denk dat de racewereld wellicht nog niet helemaal beseft wat de impact hiervan is. Tot nu toe waren er maar twee mensen die rond mochten rijden in een Ferrari Formule auto, straks kunnen veel meer talenten dat. Ook op regionaal niveau kunnen talenten straks vanuit een kart direct doorstromen naar een Ferrari, dat is natuurlijk een waanzinnig vooruitzicht."

Morgenochtend om 11.00 uur is het begin van de actie op de baan voor de A1GP Brno met de eerste Rookie sessie van twee keer 25 minuten. 's Middags is de eerste officiële vrije training.

Stuur voor meer informatie een e-mail naar info@A1teamned.com

Bezoek voor rechtenvrij beeldmateriaal www.A1teamnedfoto.nl