Ingezonden persbericht


Alcatel-Lucent loopt voorop in WiMAX-markt met vijftien klantcontracten en meer dan 70 pilots

Rijswijk, Hilversum, 11 oktober 2007 - Alcatel-Lucent heeft tijdens het Broadband World Forum Europe in Berlijn zijn leiderschap op het gebied van WiMAX onderstreept. Het bedrijf maakt bekend dat het vijftien commerciële contracten heeft afgesloten met klanten en betrokken is bij meer dan 70 pilots van de meest geavanceerde WiMAX-standaard, IE 802.16e-2005. Dat is meer dan welke andere leverancier ook. In de afgelopen zes maanden zijn maandelijks twee trialprojecten omgezet in commerciële contracten. Het gaat dan om de Rev-e-oplossing van Alcatel-Lucent die vaste, niet-plaatsgebonden en mobiele breedbanddiensten ondersteunt.

Belangrijke features van de WiMAX-oplossing van Alcatel-Lucent zijn beam forming en MIMO. Beam forming is een techniek waarbij radiosignalen gericht worden op de eindgebruikerterminal in plaats van verspreiding in alle richtingen. Dat leidt tot een betere signaalsterkte en kwaliteit. Het bereik neemt daartoe toe tot 50 procent en de doorvoer tot 30 procent.

Daarnaast is Alcatel-Lucent erin geslaagd om twee MIMO-downlink-technologieën gelijktijdig in te zetten in een enkele sector: Space-Time Block Coding (STBC) en Spatial Multiplexing (SM). STBC zorgt voor een krachtiger radiosignaal terwijl SM de doorvoer van data kan verhogen.

Het volledige (Engelstalige) persbericht vindt u hier.

###

Over Alcatel-Lucent
Alcatel-Lucent levert oplossingen die serviceproviders, ondernemingen en overheden wereldwijd in staat stellen om spraak-, data- en videocommunicatiediensten aan eindgebruikers aan te bieden. Als een leider op het vlak van vaste, mobiele en geconvergeerde breedbandnetwerken, IP-technologieën, applicaties en services biedt Alcatel-Lucent end-to-end oplossingen die fascinerende communicatiediensten voor de mensen thuis, op het werk en onderweg mogelijk maken. Met activiteiten in meer dan 130 landen is Alcatel-Lucent een lokale partner met een wereldwijd bereik. Het bedrijf heeft het meest ervaren wereldwijde servicesteam in de sector en een van de grootste research-, technologie- en innovatieorganisaties in de telecomsector. Alcatel-Lucent realiseerde in 2006 een gecombineerde pro-formaomzet van 18,3 miljard euro en het hoofdkantoor bevindt zich in Parijs. Voor meer informatie zie www.alcatel-lucent.com.