Ingezonden persbericht


NU.nl lanceert sportsite
~ NUsport.nl brengt breed scala aan sporten ~

Amsterdam, 11 oktober 2007 - Ilse media lanceert vandaag een nieuwe site die zich geheel richt op sport: NUsport.nl. Deze sportsite past in de strategie om een aantal gespecialiseerde merken naast NU.nl op de markt te zetten. Eerder werd NU.nl al uitgebreid met NUZ.nl (zakelijk nieuws), de sociale nieuwssite NUjij.nl en NUfoto.nl, de site met lezersfotoÕs.

NUsport.nl maakt gebruik van de inmiddels beproefde succesformule van NU.nl, waarbij snelheid en overzichtelijkheid hand in hand gaan. Op de sportsite komt een breed scala van sporten aan bod. Voetbal en autosport krijgen hierbij een zeer prominente plek.

De site zal vanzelfsprekend vol komen te staan met het laatste nieuws. De populairste sporten (schaatsen, golf, wielrennen, tennis, voetbal en autosport) zijn tevens via uitgebreide statistieken en livestanden te volgen. Minder populaire sporten krijgen via specials extra redactionele aandacht. Denk hierbij aan de Champions Trophy bij hockey.

Alhoewel het bestaande sportkatern van NU.nl erg populair is (gemiddeld 25 miljoen pageviews per maand), is er volgens Laurens Verhagen, hoofdredacteur van NU.nl, veel behoefte aan een aparte sportsite. ÒNU.nl leent zich niet voor uitgebreide statistieken en livestanden. Bovendien kunnen we lang niet al het sportnieuws kwijt op de site. Met NUsport.nl komt de sportliefhebber compleet aan zijn trekken.Ó

NUsport.nl werkt samen met een aantal gerenommeerde partijen, waaronder het ANP, Infostrada en Novum.

Over ilse media groep
ilse media is actief sinds 1995 en is sindsdien uitgegroeid tot de grootste internetuitgever van Nederland. Met een rijk portfolio van websites, waaronder ilse.nl, Kieskeurig.nl, Startpagina.nl, NU.nl, Schoolbank.nl en Web-log.nl bereikt ilse media ca 70 procent van alle internetters van 13 jaar en ouder in Nederland. De jeugd- en jongerenwebsites Kaboem.nl, CU2.nl en de jongerenportalen van Yourscene.nl zijn onderdeel van ilse media dochter newrulez. Daarnaast exploiteert ilse media TVgids.nl, een website van Programmabladen AKN. Samen genereren ilse media, newrulez en TVGids.nl per maand ruim zevenhonderd miljoen pageviews op het internet.

ilse media is onderdeel van Sanoma Uitgevers, met ruim 80 publiekstijdschriften en ruim 125 websites de grootste multimediale uitgever van Nederland. In 2006 haalde Sanoma Uitgevers en haar deelnemingen een omzet van 531 miljoen euro. Inclusief dochterondernemingen heeft Sanoma Uitgevers bijna 2000 medewerkers. Sanoma Uitgevers maakt sinds 2001 deel uit van Sanoma Magazines, de internationale tijdschriftendivisie van het Finse mediaconcern SanomaWSOY. Sanoma Magazines is met 300 tijdschriften in dertien landen een van de grootste publiekstijdschriftenuitgeverijen in Europa.

Meer informatie over de ilse media groep: www.ilsemedia.nl



Ingezonden persbericht