Gemeente Schagen

Snelle races op scholierenveldloop schagen

Sportservice Schagen organiseerde op 10 oktober in samenwerking met atletiekvereniging TAS82 de tweede scholierenveldloop voor leerlingen van groep 1 t/m 8 van alle basisscholen uit de gemeente Schagen. Maar liefst 260 leerlingen van 8 basisscholen gingen van start. Wethouder Heddes gaf om 13:30 het eerste startschot.

Woensdagmiddag, 10 oktober, 13.15 uur: de eerste kinderen meldden zich zenuwachtig op het terrein van Atletiekvereniging TAS'82. Zenuwachtig lopen zij langs het parcours dat zij straks gaan hardlopen. Voorafgaand aan de eerste start werden de kinderen bemoedigend toegesproken door Wethouder Hans Heddes van de gemeente Schagen, waarna hij het eerste startschot gaf. De eerste groep kinderen, in de leeftijd tot 6 jaar, wist niet hoe snel ze de 600 meter, speciaal voor hen uitgezet, moesten rennen. Het werd dan ook één lange sprint. Maar deze sprint was lastig vast te houden voor deze jonge lopers en al snel zakte de snelheid in.

Het parcours voor de groepen 3 t/m 8, met een lengte van exact 1000 meter, was uitgezet op en rondom de atletiekbaan. Het betrof immers een veldloop. Ingedeeld in leeftijdscategorieën deden de jongens en meisjes allemaal enorm hun best om zo snel mogelijk de eindstreep te bereiken. In sommige gevallen was de finish wel heel erg spannend en soms toch ook wel ver weg! Alle deelnemers ontvingen direct na afloop een herinnering. Aan de snelste drie lopers per categorie werd door wethouder Heddes een prijs uitgereikt. Tevens werd er een scholenklassement opgemaakt, dat gewonnen werd door de Aloysiusschool. Deze school had de beste prestatie over alle categorieën en mag weer een jaar lang met de wisselbeker pronken.

Foto's van de Scholierenveldloop staan op de website www.sportserviceschagen.nl. De tijden en uitslagen van de eerste 10 lopers per categorie staan ook op de website en zijn tevens naar de deelnemende scholen gestuurd.