Gemeente Vlaardingen


Nieuw struinbos inzet van Broekpolderloop

11 oktober 2007

Bijna 300 basisschoolleerlingen stonden aan de start van de Broekpolderloop, georganiseerd door Fortuna, Lionsclub Vlaardingen en het Sportservicebureau. Getooid met een echt startnummer en weggeschoten door een officiële starter, werd er fel gestreden om de ere plaatsen.

De regen had er echter voor gezorgd, dat de organisatie het oorspronkelijke parcours door het struinbos moest vervangen door een wat minder blubberig traject. En dat is jammer, zegt Gerrit Meijer van de Federatie Broekpolder, die juist met deze Broekpolderloop de jeugd van Vlaardingen wil wijzen op de aanwezigheid van dat struinbos in de Broekpolder. Het struinbos heeft overigens nog niet zijn definitieve vorm. Bij de eerste twee edities van deze Broekpolderloop hebben wij getracht de jeugd via een sponsorloop nauw bij de ontwikkeling van dit struinbos te betrekken, dat is redelijk goed gelukt. Nu gaat de gemeente zich inspannen om het struinbos verder te ontwikkelen, aldus Gerrit Meijer. De leerlingen uit de groepen drie tot en met zes liepen een afstand van duizend meter. De overige groepen streden om de prijzen op een afstand van 1500 meter.

Vol trots stonden de winnaars uiteindelijk op het erepodium met hun beker. Alle deelnemers ontvingen een fraai herinneringsvaantje. Op het fraaie complex van de atletiekvereniging Fortuna maakten veel leerlingen voor het eerst kennis met de atletieksport. De club uit de Broekpolder maakte hier meteen gebruik van door de deelnemers te wijzen op de mogelijkheid de atletieksport te gaan beoefenen. De fraai uitgevoerde informatiefolder van Fortuna verdween in menige sporttas.