Politie Twente

Grote verkeerscontrole

Hengelo

De politie Twente heeft op donderdagochtend 11 oktober 2007 een grote verkeerscontrole gehouden. Bijzondere aan deze verkeerscontrole was dat er gericht met informatie afkomstig uit de wijkscans werd gestuurd. Hieruit zijn speerpunten per afdeling ontwikkeld. Elke wijk heeft zijn eigen problematiek als het gaat om verkeer. Dankzij de uitkomsten van de wijkscans werd er door de politie gericht gecontroleerd op de klachten uit de wijk. De controle duurde van 7.00 uur tot ongeveer 11.30 uur en wordt uitgevoerd door ongeveer 30 politieambtenaren, waaronder motoragenten.

Tussen 7.00 uur en 8.30 uur werd voornamelijk de schoolgaande jeugd gecontroleerd. Vooral de bestuurders van brom/snorfietsen. Deze controle vindt plaats op de Geerdinksweg. Tevens wordt op de Boekeloseweg/Breemarsweg gecontroleerd op fietsen over het trottoir en door het rode licht. Bij de Kruising Deurningerstraat/Castorweg wordt ook gecontroleerd op het fietsen door roodlicht. Overtreders worden door motorrijders 'opgevangen'.

Tussen 9.00 uur en 11.30 uur werd er gecontroleerd op snelheid, autogordel, handheld bellen, rijbewijs, kentekenbewijs, APK en verzekering. De politieambtenaren stonden op de Vosboerweg, Bornsestraat, Boekweitweg, Twekkelerweg. Er was tevens aandacht voor het inrijden vanaf de Oldenzaalsestraat naar Wemenstraat. Achter het station werd er gecontroleerd op het industrieplein.

De snelheid wordt gemeten met behulp van de lasergun. Tevens bevinden zich politieambtenaren te voet in de binnenstad.

In totaal heeft de politie 79 processen verbaal geschreven voor onder andere het niet dragen van de autogordel, handheld bellen, snelheid en diverse verkeersovertredingen.