Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg (11/10)

TILBURG, 11 oktober 2007

Man overlijdt na val uit boom

GOIRLE: Een 74-jarige inwoner van Goirle is woensdag 10 oktober 2007 overleden na een val van circa drie meter hoogte. De man was een boom aan het snoeien in de tuin van zijn woning aan de Oude Kerkstraat. Het ongeval gebeurde rond 15.00 uur.
Gewaarschuwde agenten startten meteen de reanimatie van het slachtoffer. Deze taak werd later overgenomen door het personeel van twee ambulances. Ook de traumahelikopter kwam ter plaatse. Het lukt op dat moment om de ademhaling en de hartslag van het slachtoffer weer op gang te brengen, waarna hij zwaar gewond werd overgebracht naar het ziekenhuis.
In de loop van woensdagavond is de man alsnog overleden. Het is onduidelijk of hij is uitgeleden of onwel is geworden tijdens de snoeiwerkzaamheden.

Politie betrapt dronken automobilist

HILVARENBEEK: In de nacht van woensdag 10 oktober op donderdag 11 oktober 2007 controleerde de politie op de Tilburgseweg de bestuurder van een personenauto. Dat gebeurde rond 00.30 uur. De 26-jarige bestuurder (uit Hilvarenbeek) had alcohol gedronken. Om die reden werd de man gearresteerd. Hij moest mee naar het politiebureau om een ademanalyse te ondergaan. De ademanalyse-apparatuur gaf een uitslag van 420 ug/l, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximum grens is. De agenten maakten proces-verbaal tegen de man op. Daarnaast kreeg hij een rijverbod van vier uur opgelegd. De verdachte is om 01.45 uur weer in vrijheid gesteld.

Man opgepakt voor huisvredebreuk

TILBURG: Woensdagavond 10 oktober omstreeks 21.40 uur is een 23-jarige Tilburger opgepakt op verdenking van huisvredebreuk. De man maakte stennis in een coffeeshop aan de Besterdring. De politie moest tussenbeide komen om de ruzie te sussen. Het bleek dat een klant een joint wilde kopen. Die kreeg hij niet omdat hij te dronken was. De klant weigerde daarna de zaak te verlaten. De agenten sommeerden hem vijf keer om te vertrekken. Hij gaf daar geen gevolg aan en liet het om zijn arrestatie aankomen. Na zijn aanhouding is hij in het politiebureau verhoord en kreeg hij proces-verbaal aangezegd.

Politie Tilburg lost zeven straatroven op

TILBURG: De recherche van het politieteam Tilburg Binnenstad heeft met de aanhouding van vier verdachten, zeven straatroven en een diefstal vanuit een kleedkamer van een school opgelost. Vier straatroven werden gepleegd door twee 13-jarige Tilburgse jongens. Sinds de arrestatie van de vier verdachten is er nog maar één straatroof gepleegd in het gebied.

Overzicht van de straatroven in Tilburg Binnenstad in 2007:

Januari12
Februari 5
Maart 17
April 12
Mei 11
Juni 13
Juli 4
Augustus 21
September 19
Oktober1

Het team Tilburg Binnenstad werd in de periode augustus / september met maar liefst 40 straatroven geconfronteerd. Hierop heeft de recherche samen met andere politiediensten extra inzet gepleegd om dit aantal tegen te gaan. Het heeft geleid tot vier aanhoudingen. Daarmee werden zeven straatroven en een diefstal op een school opgelost. De politie team Binnenstad constateert dat na de arrestaties van de vier verdachten het aantal straatroven in oktober is teruggelopen tot 1

Twee 13-jarige Tilburgse jongens werden op respectievelijk 25 en 26 september jl. aangehouden. De politie kwam hen op het spoor omdat een van de getuigen van een straatroof zijn naam genoemd had. Uit het onderzoek bleek dat ze samen verantwoordelijk waren voor vier straatroven en een diefstal vanuit een kleedkamer van een school. De buit bestond meestal uit een GSM en of geld. De incidenten vonden onder meer plaats op de Oude Dijk, Nieuwstraat en Lanbouwstraat. De slachtoffers waren meestal jongens en meisjes in de leeftijd van 12 tot 15 jaar. De straatroven gingen vaak gepaard met dreigementen. Een van de jongens zit nog in voorarrest. De voorlopige hechtenis van de andere verdachte is geschorst.

Op 11 september jl. werd een 27-jarige Tilburger aangehouden die verdacht wordt van een straatroof op de Trouwlaan. Hier werd een 13-jarige jongen het slachtoffer. De buit bestond uit een mobieltje.

Op 23 september jl. werd op heterdaad bij een tasjesroof van een 20-jarige vrouw op het Korvelplein een 28-jarige Tilburger aangehouden. Hij bleek ook verdachte te zijn van een tasjesroof op 22 september jl. op de Zilverlindestraat. Hiervan werd een eveneens 20-jarige vrouw het slachtoffer.

140,- boete voor winkeldief

TILBURG: Een winkeldief probeerde twee flessen sherry van 4,99 te stelen bij een supermarkt aan de Jan Heijnstraat in Tilburg. Dat gebeurde op woensdag 10 oktober. De 64-jarige Tilburger werd betrapt door het winkelpersoneel en overgedragen aan de politie. Tijdens het verhoor bekende hij het feit. In overleg met het Openbaar Ministerie kreeg de verdachte een boete van 140,- opgelegd, die hij meteen contant betaalde.

TILBURG: Surveillerende agenten zagen donderdagochtend 11 oktober om 09.45 uur een man door de Heuvelstraat lopen. Hij viel op omdat er een etiket/label onder zijn jas vandaan kwam. De agenten spraken hem, waarbij bleek dat hij een hoeveelheid gestolen kleding bij zich had. Het ging om vijf stuks sportkleding met een waarde van 121,- De spullen waren gestolen op de sportafdeling van een warenhuis aan de Heuvelstraat, zo bleek uit nader onderzoek. De man is gearresteerd en in het politiebureau verhoord. Hij legde een bekentenis en kreeg proces-verbaal. Ook kreeg hij een winkelverbod voor één jaar voor het bewuste warenhuis.

Auteur: Jeroen Steenmeijer