Politie Midden- en West Brabant

Politie Tilburg lost zeven straatroven op

TILBURG, 11 oktober 2007

Politie Tilburg lost zeven straatroven op

TILBURG: De recherche van het politieteam Tilburg Binnenstad heeft met de aanhouding van vier verdachten, zeven straatroven en een diefstal vanuit een kleedkamer van een school opgelost. Vier straatroven werden gepleegd door twee 13-jarige Tilburgse jongens. Sinds de arrestatie van de vier verdachten is er nog maar één straatroof gepleegd in het gebied.

Overzicht van de straatroven in Tilburg Binnenstad in 2007:

Januari 12
Februari 5
Maart 17
April 12
Mei 11
Juni 13
Juli 4
Augustus 21
September 19
Oktober 1

Het team Tilburg Binnenstad werd in de periode augustus / september met maar liefst 40 straatroven geconfronteerd. Hierop heeft de recherche samen met andere politiediensten extra inzet gepleegd om dit aantal tegen te gaan. Het heeft geleid tot vier aanhoudingen. Daarmee werden zeven straatroven en een diefstal op een school opgelost. De politie team Binnenstad constateert dat na de arrestaties van de vier verdachten het aantal straatroven in oktober is teruggelopen tot 1

Twee 13-jarige Tilburgse jongens werden op respectievelijk 25 en 26 september jl. aangehouden. De politie kwam hen op het spoor omdat een van de getuigen van een straatroof zijn naam genoemd had. Uit het onderzoek bleek dat ze samen verantwoordelijk waren voor vier straatroven en een diefstal vanuit een kleedkamer van een school. De buit bestond meestal uit een GSM en of geld. De incidenten vonden onder meer plaats op de Oude Dijk, Nieuwstraat en Lanbouwstraat. De slachtoffers waren meestal jongens en meisjes in de leeftijd van 12 tot 15 jaar. De straatroven gingen vaak gepaard met dreigementen. Een van de jongens zit nog in voorarrest. De voorlopige hechtenis van de andere verdachte is geschorst.

Op 11 september jl. werd een 27-jarige Tilburger aangehouden die verdacht wordt van een straatroof op de Trouwlaan. Hier werd een 13-jarige jongen het slachtoffer. De buit bestond uit een mobieltje.

Op 23 september jl. werd op heterdaad bij een tasjesroof van een 20-jarige vrouw op het Korvelplein een 28-jarige Tilburger aangehouden. Hij bleek ook verdachte te zijn van een tasjesroof op 22 september jl. op de Zilverlindestraat. Hiervan werd een eveneens 20-jarige vrouw het slachtoffer

Auteur: Jeroen Steenmeijer