Politie Noord-Holland-Noord

Inbrekers in woningen Warmenhuizen

Politie waarschuwt bewoners en geeft tips

Warmenhuizen, donderdag 11 oktober 2007, 11-10-2007 o Ook in Warmenhuizen zijn helaas woninginbrekers actief. Opvallend daarbij is dat veel binnen komen met behulp van de 'gaatjesboormethode'. Deze manier van inbreken is overigens goed te voorkomen door deuren consequent af te sluiten.

In Warmenhuizen zijn na 1 oktober al drie gevallen gemeld van woninginbraak waarbij de dieven binnen kwamen door gaten te boren in kozijnen van ramen of deuren. De gaten worden vlak bij de raam- en deurbeugeltjes gemaakt. Door het gat kan met een ijzerdraad de beugel worden open getrokken. De politie in Warmenhuizen besteedt veel aandacht aan het bestrijden van deze vorm van criminaliteit, maar vraagt ook aan bewoners om alert te zijn. Bovendien kan de kans op inbraak met eenvoudige handelingen door de bewoners terug worden gedrongen.

Deuren op slot!

De inbreker die binnen komt via de gaatjesmethode maakt dankbaar gebruik van het feit dat veel mensen hun raam of deur wel vastzetten met beugels, maar deze niet met een sleutel afsluiten. Door de hefboompjes open te trekken kunnen ramen en deuren eenvoudig worden geopend, zonder veel geluid of breekwerk. Door afsluitbare hefboompjes te gebruiken en de deur of het raam goed met een sleutel af te sluiten, kan de gaatjesboormethode niet meer worden gebruikt. Een extra slot verhoogt bovendien ook de veiligheid voor andere vormen van inbraak. Bouwmarkten kunnen u voorlichten en daar zijn tevens inbraakpreventiematerialen verkrijgbaar. Ook is er meer informatie beschikbaar bij Het Politie Keurmerk Veilig Wonen® is. Die is te bereiken via de Stichting Veiligheidszorg Noord-Holland Noord, telefoonnummer 072-574 76 37.

Altijd aangifte doen

Het is in ieder geval belangrijk altijd aangifte te doen bij de politie. Dat geldt niet alleen voor inbraken, maar voor alle vormen van criminaliteit. Wanneer de politie weet wat er speelt, kan de criminaliteit beter worden bestreden. De politie is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief. Bij spoed kunt u bellen met 112.

Laatst gewijzigd 11-10-2007 15:32 | © Politie Noord-Holland Noord |