Gemeente Groningen

woensdag 10 oktober 2007:
Groningen heeft nieuwe voorzitter Welstand

Han Michel wordt per 12 oktober 2007 de nieuwe voorzitter van de Commissie voor de Welstandszorg van de gemeente Groningen. Hij volgt daarmee Jurjen van der Meer op, die op 1 januari 2007 zijn voorzitterschap neerlegde.

Ir. Han Michel (1946) woont en werkt in Amsterdam. Hij heeft zijn sporen verdiend als volkshuisvester bij de Gemeentelijke Dienst Volkshuisvesting Amsterdam. Daarna was hij directeur van woonstichting De Key en de De Principaal. Michel werkte ook voor Emo Stedelijke Projecten, een dochteronderneming van AM Wonen.

Sinds 2005 werkt Michel als zelfstandig adviseur Ruimtelijke Ordening. Hij is ondermeer lid van het Kwalitieitsteam Regiovisie Groningen-Assen.

Als nieuw lid verwelkomt de Welstandscommissie Paul van Bussel, architecte/directeur van het jonge bureau pvanb. Van Bussel komt in de plaats van Jan Piet Nicolai van Skets.

De overige leden van de Welstandscommissie zijn: Jan de Graaf , architect en plaatsvervangend voorzitter, Rob Hendriks van architectenbureau DAAD, Peter Karstkarel, achitectuurhistoricus en Enno Zuidema, stedenbouwkundige.