Gemeente Groningen

woensdag 10 oktober 2007:
Nieuw tv-programma over duurzaam Groningen

Vanaf komende woensdag 17 oktober zendt OOG tv elke week het nieuwe programma Hou wortol?! uit. Hou wortol?! is slang-Gronings voor Hoe wordt het allemaal?, een tv-programma in opdracht van de gemeente over duurzaamheid in Groningen. Het stadsbestuur van Groningen wil van Groningen de duurzaamste stad van Nederland maken. Communicatie en participatie zijn daarin sleutelbegrippen om zo veel mogelijk mensen enthousiast te maken en mee te krijgen. Een wekelijks tv-programma over duurzaam Groningen levert daar een goede bijdrage aan.

Het programma wordt gemaakt door het team dat eerder al tekende voor het jongerenprogramma TOFJA. Kenmerken van hun aanpak: snelle montage, scherpe vragen en humor. Hou wortol?! richt zich in eerste instantie op een jong publiek.

In de eerste aflevering van woensdag 17 oktober vertellen jongeren wat ze doen aan energiebesparing en wat voor hen de term duurzaam betekent. Ook is een impressie van het Stadsdebat te zien en strijden raadslid Geert Spieker en verkeerseconoom Jan Oosterhaven om de eretitel wie het zuinigst kan autorijden met de richtlijnen van Het Nieuwe Rijden.

Met OOG zijn afspraken gemaakt over een serie van 10 afleveringen die tot eind december draait. Elke aflevering is ook te zien op de website www.duurzaamstestad.groningen.nl. Op deze site staan ook slimme tips die in het programma aan bod komen. De serie gaat mogelijk ook gebruikt worden in lespakketten voor Groningse scholieren.