Gemeente Gennep


Persberichten

Rekenkamercommissie onderzoekt inhuur externen
De rekenkamercommissie van gemeente Gennep heeft de inhuur van personeel onderzocht over de periode 2004-2006. De onderzoeksresultaten zijn opgenomen in het rapport `Inhuur in control?'.
De commissie constateert tekortkomingen. Tevens geeft ze aan dat het nieuwe inkoop- en aanbestedingsbeleid van gemeente Gennep belangrijke leemten uit het verleden opvult.
De commissie heeft de volgende vraag beantwoord: "Is de wijze waarop de gemeente Gennep derden inhuurt effectief, doelmatig, zorgvuldig en transparant?" Het onderzoek wijst uit dat dit tijdens de onderzoeksperiode onvoldoende het geval was. De commissie heeft ook gekeken naar de nieuwe Inkoop- en aanbestedingsnota, die begin 2007 door de gemeenteraad van Gennep is vastgesteld. Hieruit blijkt dat een aantal tekortkomingen daarmee verholpen wordt.

Toetsen nieuwe nota
Het college van burgemeester en wethouders heeft aangegeven zich te herkennen in de conclusies. Het zal de door de commissie gedane aanbevelingen overnemen. Eén daarvan is het advies om de werking van de nieuwe nota te toetsen aan de hand van enkele cases uit de praktijk.

Rekenkamercommissie
De rekenkamercommissie doet onafhankelijk onderzoek naar de doelmatigheid en effectiviteit van de gemeente. Externe inhuur komt veel voor bij gemeenten. Daarbij gaat het vaak om grote bedragen. Dat was voor de commissie in Gennep dan ook een belangrijke reden om dit bij de gemeente Gennep te onderzoeken.