Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut

Nieuws
Oscar voor het KNMI
11 oktober 2007 - De Geo-Oscar voor de beste bijdrage aan het vak "geo-enginering" is toegekend aan KNMI-seismoloog Torild van Eck van het KNMI die samen met zijn collega's een artikel publiceerde over aardbevingen door gaswinning.
De winnaars van de Geo-Oscar: Hein Haak, Femke Goutbeek, Torild van Eck en Bernard Dost van het KNMI
Geo-Oscar winnaars

De prijs in de categorie "beste wetenschappelijke publicatie" van GeoDelft is uitgereikt op de Geotechniekdag in Breda. Het artikel over het fenomeen lichte aardbevingen ten gevolge van de gaswinning, die van tijd tot tijd optreden in het noorden van ons land, voldeed aan de criteria van de jury: wetenschappelijk vernieuwend, maatschappelijke impact en helderheid van de presentatie. Ook voor minder ingewijden is het artikel uiters lezenswardig en compleet, aldus de juryvoorzitter.

De Geo-Oscars die op 4 oktober zijn uitgereikt zijn bedoeld voor publiacties in welke vorm dan ook die bijdragen aan de ontwikkeling van het vakgebied binnen en buiten de sector. De prijs die dit jaar voor de tweede maal is uitgereikt kent drie categoerieën: Wetenschappelijke publicaties, Geo-engeneering voor een breed publiek en Jong Talent.

Bekroonde artikel
Torild van Eck, Femke Goutbeek, Hein Haak, Bernard Dost. Seismic hazard due to small-magnitude, shallow-scourced induced earthquackes in the Netherlands. Engineering Geology 87, 2006 (zie onder Externe links ScienceDirect).