Ingezonden persbericht


Persbericht

Intratuin kiest DPD als vaste pakketvervoerder voor leveranciers

Nieuwe samenwerking kostenefficiënt en beter voor milieu

Amsterdam, 11 oktober 2007 - Tijdens de leveranciersdag vandaag presenteerde Intratuin aan haar voorkeursleveranciers DPD als de nieuwe, vaste pakketvervoerder. DPD gaat jaarlijks ongeveer 100.000 pakketten voor Intratuin vervoeren, zowel van de leveranciers naar de Intratuin vestigingen, als pakketten van de tuincentra richting leveranciers en klanten. Intratuin verzendt de pakketten met de DPD CLASSIC service, een dienst die verzendingen in Nederland binnen één dag aflevert. De pakketten bevatten voornamelijk tuinaccessoires en gereedschappen.

Intratuin selecteerde DPD na vergelijking van verschillende aanbieders. "Voor onze logistieke wensen kwam DPD als beste uit de bus. De goede prijs-kwaliteitverhouding gaf de doorslag", aldus Erik de Gans, Manager Trade & Logistics van Intratuin. De keuze om ook verzendingen van de leveranciers via DPD onder beheer van Intratuin te laten verlopen, is genomen met het oog op een overzichtelijk logistiek beleid. "Met een geclusterde goederenstroom verminderen we het aantal vrachtwagens op de weg. Een vaste pakketvervoerder in plaats van steeds verschillende vervoerders aan de achterdeur is efficiënter voor onze winkellogistiek.

Dat we als groene organisatie daardoor ook het milieu ontlasten is een prachtige bijkomstigheid."

Over Intratuin

Intratuin biedt klanten 'een groene belevenis'. Vestigingen door heel Nederland bieden volgens een vast format een breed assortiment aan bloemen, planten, seizoens- en tuinartikelen, woonaccessoires en dierenverzorgingsproducten. Met ruim dertig procent marktaandeel is Intratuin marktleider tuincentra in Nederland. Het totale verkoopvloeroppervlak van Intratuin bedraagt meer dan 500.000 m2: hoger dan dat van alle andere tuincentra, bouwmarkten, warenhuizen en andere winkelketens in Nederland. In 2004 won Intratuin de MasterCard Retail Jaarprijs en mocht zich daarmee 'Beste Winkel van het Jaar' noemen. Twee jaar later ontving Intratuin de titel 'Beste winkelketen van Nederland 2006' voor de branche Tuin en Dier. Zie voor meer informatie www.intratuin.nl.

Over DPD
DPD is verantwoordelijk voor het verwerken van meer dan 1,4 miljoen pakketten per dag in een hecht internationaal netwerk en is daarmee één van de grootste dienstverleners op het gebied van logistiek in Europa. Het hoofdkantoor van DPD is gevestigd in Aschaffenburg, Duitsland. DPD biedt een breed dienstenpakket, van 'Cash On Delivery' tot individuele, op maat gemaakte oplossingen voor inkooplogistiek. DPD bedient circa 200.000 klanten via 15.000 voertuigen en zo'n 500 depots. Het DPD netwerk in Nederland is 100% eigendom van GeoPost. Meer informatie over DPD kunt u vinden op www.dpd.nl.

Over GeoPost

GeoPost, dochteronderneming van de Franse La Poste groep, is een wereldwijde pakket- en expressspecialist. Met vestigingen in heel Europa vervoert GeoPost voor meer dan 300.000 klanten pakketten van en naar meer dan 230 landen. GeoPost is met een jaaromzet van circa EUR 3 miljard in 2006 de grootste pakketbezorger van Frankrijk en de derde pakket- en expressgroep van Europa. Meer informatie over GeoPost kunt u vinden op www.geopostgroup.com.



Ingezonden persbericht