Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom donderdag 11 oktober

BERGEN OP ZOOM, 11 oktober 2007

Politie controleert snelheid 6276 automobilisten

HOOGERHEIDE: Het verkeershandhavingsteam van de regio Midden en West-Brabant heeft woensdag een snelheidscontrole gehouden op de Scheldeweg (N289). Bij de controle werd gebruik gemaakt van de mobiele radarapparatuur. In totaal zijn 6276 automobilisten gecontroleerd. Van hen reden er 465 harder dan de toegestane maximumsnelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 94 km/u.

Winkeldief (15) aangehouden in Roosendaal

ROOSENDAAL: Een 15-jarige jongen uit Roosendaal is woensdagmiddag rond 13.15 uur aangehouden wegens winkeldiefstal. De jongen wilde een blikje energiedrank en twee appelflappen meenemen uit een supermarkt aan de Laan van Brabant. Personeel had hem echter door en hield de Roosendaler aan en droeg hem over aan de politie. Hij is na verhoor heengezonden; er wordt bekeken of hij in aanmerking komt voor een HALT-traject.

Aanhouding na huiselijk geweld in Oudenbosch

OUDENBOSCH: De politie heeft woensdagmiddag rond 16.30 uur een 33-jarige inwoner van Delft aangehouden in een woning in Oudenbosch. Hij kreeg ruzie met een 15-jarige meisje uit Oudenbosch in de woning en mishandelde haar. Daarop werd de politie gebeld. Agenten konden de man aanhouden. Hij zegt zelf door de dochter van zijn vriendin mishandeld te zijn. Op het bureau is hij in verzekering gesteld; hij moest nog gehoord worden in enkele andere zaken. De Delftenaar bleek nog een onherroepelijk vonnis te hebben openstaan.

Rijbewijzen van dronken automobilisten ingenomen

OUD GASTEL: Een 34-jarige vrachtwagenchauffeur is woensdagavond rond 22.30 aangehouden op de Provincialeweg-Noord wegens rijden onder invloed. De man reed met zijn trekker met oplegger over een rotonde toen de oplegger van de trekker af schoot. De oplegger was geladen met 33.000 kilo suiker. De man blies bij controle 610 ug/l, zodat hij direct zijn rijbewijs kon inleveren. Dat wordt namelijk ingevorderd vanaf 570 ug/l. De chauffeur zelf zegt dat zeer matig alcoholgebruik in combinatie met medicijngebruik de oorzaak is van dat veel te hoge ademalcoholgehalte. Hij is na verhoor met een proces-verbaal heengezonden.

KRUISLAND: De politie heeft rond 03.15 uur donderdagmorgen een 32-jarige inwoner van Kruisland aangehouden. Agenten troffen hem op de Van Diepenbeekstraat achter het stuur aan. Ze roken een stevige alcohollucht en lieten de man blazen. Daarbij scoorde hij 845 ug/l en kon de man zijn rijbewijs overhandigen. Met een proces-verbaal is de man na verhoor heengezonden. Hij bleek geen geldig rijbewijs te bezitten; de auto van zijn werkgever waarin hij wilde gaan rijden, is in beslag genomen.

Politie zoekt getuigen van vernielingen

HOEVEN: De politie zoekt mensen die meer informatie kunnen verschaffen over de daders van een groot aantal vernielingen aan autos in Hoeven. Die zijn gepleegd in de nacht van zaterdag 6 op zondag 7 oktober. De getroffen autos stonden vooral aan de P. Cuijperslaan, Moonsblok, President van Rijnlaan en Repinge. Ook op andere locaties in het dorp zijn autos bekrast. De politie, die de zaak hoog opneemt, heeft tot heden al dertig aangiften van gedupeerden binnen gekregen. Een buurtonderzoek is gehouden, maar dat heeft nog niet geleid tot meer informatie over de daders van de vernielingen. Getuigen worden nadrukkelijk gevraagd zich te melden op 0900-8844.

Snelheidscontrole nabij school in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft donderdag een snelheidscontrole gehouden op de Guido Gezellelaan, nabij een school en een oversteekplaats die door veel kinderen wordt gebruikt. Ter plaatste geldt een maximumsnelheid van 50 km/uur; van de 1224 passanten reden er 79 harder dan die 50 km/uur. De hoogstgemeten snelheid bedroeg 77 km/uur.

Auteur: Andre van den Hul