Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Rotterdam, 11 oktober 2007

PVDA WIL ALLE SCHOLEN GEZOND EN FIT

Rotterdamse jongeren hebben veel meer last van overgewicht dan jongeren in de rest van het land. Dit blijkt uit de Jeugdmonitor Rotterdam van de GGD. Volgens het onderzoek is in Rotterdam bijna 1 op de 4 leerlingen in het voortgezet onderwijs te zwaar. De PvdA wil daarom dat alle scholen uiterlijk in 2010 gezonde scholen worden.

De leerlingen op Rotterdamse scholen moeten één uur per dag sporten. De kantines moeten gezonde producten verkopen en er moet goede voorlichting komen over gezonde voeding en bewegen. Dat is wat een gezonde school inhoudt. "Het college pakt dit probleem niet ambitieus op. Maar 10% van de scholen wordt een gezonde school, terwijl dit project een vliegende start zou moeten maken," vindt PvdA-raadslid Matthijs van Muijen. De PvdA vindt dat in 2010 alle scholen het predikaat 'gezonde school' moeten hebben.

"Voor al dat sporten moeten scholen de sportzalen in de buurt kunnen gebruiken. Dit zijn er niet voldoende en daarom moeten er een groot aantal zalen bijkomen," vindt Van Muijen "Natuurlijk moeten er naast voldoende zalen ook genoeg gymleraren zijn!"

De PvdA heeft zich vandaag in de vergadering van de gemeenteraad hard gemaakt voor gezonde scholen. Van Muijen heeft het college via een motie verzocht het aantal sportzalen en gymleraren uit te breiden.

()