Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Ontheffing parkeerverbod Afrikaanderplein

De raad van de deelgemeente Feijenoord heeft in maart 2007 een motie aangenomen waarin het dagelijks bestuur werd opgedragen een regeling te ontwerpen voor het parkeren op het Afrikaanderplein.

Beleidsregel
De deelgemeente werkt nu aan een beleidsregel waarin is vastgelegd wie, wanneer en onder welke voorwaarden mag parkeren op het Afrikaanderplein.

Bijzondere festiviteiten
In de beleidsregel komt te staan dat alleen instellingen die direct aan het Afrikaanderplein gevestigd zijn maximaal vier keer per jaar, voor maximaal één dag per keer, een tijdelijke parkeerontheffing kunnen aanvragen. Het zal altijd gaan om bijzondere festiviteiten waarbij veel bezoekers worden verwacht. Particulieren kunnen geen parkeerontheffing aanvragen.

Suikerfeest in Kocatepe Moskee
Vooruitlopend op deze beleidsregel mogen bezoekers van de Kocatepe moskee op vrijdag 12 oktober aanstaande tussen 8.30 en 11.30 uur hun auto op een deel van het Afrikaanderplein parkeren. Op die dag worden er veel bezoekers in de moskee verwacht in verband met het Suikerfeest, waarbij moslims het einde van de vastenmaand ramadan vieren. Het gaat om de strook van het Afrikaanderplein evenwijdig aan de Pretorialaan, lopend tot aan de Paul Krugerstraat (foto). De rest van het plein wordt afgesloten voor voertuigen. De politie ziet erop toe dat er niet buiten het toegestane gebied geparkeerd wordt.

Ter inzage
De ontheffing ligt voor een ieder ter inzage op het deelgemeentekantoor aan de Maashaven O.z. 230, op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur. Belanghebbenden kunnen tegen de ontheffing tot 15 november 2007 schriftelijk en gemotiveerd bezwaar maken bij het dagelijks bestuur van de deelgemeente Feijenoord, t.a.v. de bezwaarschriftencommissie, postbus 9555, 3007 AN, Rotterdam.

Informatie
Voor meer informatie over deze bewonersbrief kunt u bellen met de afdeling Juridische Zaken van de deelgemeente Feijenoord, via telefoonnummers (010) 291 60 52/26.