Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Gemeente Rotterdam voert betaald parkeren in op Katendrecht

Als in een straat continu meer automobilisten hun auto willen parkeren dan dat er parkeerplaatsen zijn, kan het college van Burgemeester en Wethouders besluiten om er betaald parkeren in te voeren.

Beter bereikbaar
Met betaald parkeren zorgt de gemeente ervoor dat het voor bewoners en hun bezoekers gemakkelijker wordt om een parkeerplaats in de eigen buurt te vinden. Dankzij de invoering van betaald parkeren worden de wijken beter bereikbaar en prettiger om in te leven.

Definitief op 1 december 2007
Op 13 maart 2007 heeft het college van Burgemeester en Wethouders besloten om op Katendrecht, ten westen van de kruising Brede Hilledijk-Veerlaan betaald parkeren op 1 december 2007 definitief in te voeren. Dit besluit is nodig omdat door de herstructurering en de grootschalige nieuwbouw op Katendrecht en de komst van de ss Rotterdam het aantal auto's op Katendrecht zal toenemen.

Tarieven
Bewoners van Katendrecht parkeren tegen een sterk gereduceerd tarief. Zij kunnen bij de gemeente een parkeervergunning aanvragen, waarmee ze dag en nacht kunnen parkeren voor 8,89 per maand (prijspeil 2007). Ook bedrijven komen - onder bepaalde voorwaarden - in aanmerking voor een vergunning à 26,67 (prijspeil 2007).

Bezoekersvergunning
Daarnaast kunnen bewoners een bezoekersvergunning aanvragen, waarmee hun bezoek voordelig kan parkeren. Bedrijven kunnen voor hun gasten parkeerkaarten kopen voor 1 of 2 uur, een dag, een week of een maand. De overige parkeerders gaan betalen bij de parkeerautomaat. Dat kan op diverse manieren: met Chipknip, mobiele telefoon of (soms) creditcard. Betaald parkeren geldt op Katendrecht de hele week van 9.00 tot 18.00 uur. Alleen op zondagochtend is parkeren op straat gratis.

Renovatie parkeergarages
Met de inkomsten uit betaald parkeren zorgt de gemeente voor de bouw van nieuwe en de verbetering van bestaande parkeervoorzieningen en betaalgemak. Op dit moment renoveert de gemeente alle gemeentelijke parkeergarages. Totale kosten hiervan: 16,8 miljoen. Ook komen er garages bij, met name voor bewoners in de stadsvernieuwingswijken.

Vragen
Heeft u vragen? Bel dan met 0800-1545 of naar de Stadswinkel van de deelgemeente Feijenoord (van maandag t/m vrijdag, 9.00-15.00 uur en op donderdag ook van 18.00 tot 20.00 uur). Via internet, door te googlelen met Betaald parkeren in Katendrecht krijgt u antwoord op de meest gestelde vragen over de invoering hiervan op Katendrecht. Of kijk op www.rotterdam.nl/parkeren.